Pretražite novosti:

ŠKOLA ZA SVE uz pomoćnike u nastavi V

02.09.2022.
ŠKOLA ZA SVE uz pomoćnike u nastavi V
U novoj školskoj godini nastavlja se pružati podrška učenicima s teškoćama u razvoju Grada Karlovca kroz projekt ŠKOLA ZA SVE uz pomoćnike u nastavi V. Projekt je s provedbom 29. kolovoza 2022. i traje do 29. kolovoza 2023. Za potrebe rada na projektu zapošljavaju se pomoćnici u  nastavi u školama koje su partneri na ovom projektu. Pomoćnici u nastavi pružaju neposrednu podršku učenicima s teškoćama u razvoju koji su ostvarili pravo na potporu te za čije je uključivanje dobivena i suglasnost nadležnog Ministarstva. Sa ukupno 87 učenika s teškoćama  u školskoj godini 2022/2023. raditi će 59 pomoćnika u nastavi.  
Kako bi pomoćnici u nastavi bili spremni za ulazak u klupe prije početka rada obavezni su odslušati edukaciju u minimalnom trajanju od 20 sati. Edukaciju „Osnovna znanja i vještine pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s teškoćama“ i ove godine provodi Udruga za inkluziju i promicanje kvalitete života djece i mladeži s teškoćama Frendofon. U dva dana edukacije, 1. i 2. rujna 2021. obrađene su teme propisane Pravilnikom o pomoćnicima u nastavi i stručnim komunikacijskim posrednicima te ju polazi 10 kandidata koji do sada nisu radili kao pomoćnici u nastavi. Ovom je prigodom pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca Draženka Sila-Ljubenko pozdravila pristune, istaknula važnost inkluzivnog obrazovanja jednako dostupnog svima te važnost same uloge pomoćnika u nastavi u tom procesu i poželjela im uspjeh u budućem radu.  
Projekt je sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u ukupnoj vrijednosti od 2.582.202,60 kuna od čega bespovratna sredstva iznose 2.000.000,00 kn, dok Grad Karlovac sufinancira 582.202,60 kn. Partneri na projektu su: Osnovna škola Banija, Osnovna škola „Braća Seljan“ Karlovac, Osnovna škola Dragojle Jarnević, Osnovna škola Dubovac, Osnova škola Grabrik, Osnovna škola Mahično, Osnovna škola Rečica, Osnovna škola „Skakavac“, Osnovna škola Švarča, Osnovna škola Turanj i Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac.