Pretražite novosti:

Šetalište Miroslava Perisa

16.07.2020.
Šetalište Miroslava Perisa
Pukovnik Miroslav Peris, vojni pilot koji je poginuo u Domovinskom ratu dobio je svoje šetalište u Karlovcu .nazvavši novouređeno šetalište njegovim imenom. Svečano otvorenje novoimenovanog šetališta, koje spaja  Šestićevu ulicu i Šetalište grada Vukovara, održano je sinoć, a prisustvovali su supruga poginulog pilota Snježana Vučić Peris, zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak, članovi Gradske četvrti Novi centar i braniteljskih udruga. Kako je rekao zamjenik gradonačelnika, šetalište su trasirali stanovnici Novog centra, Grad uredio, a potom na prijedlog građana i imenovao po Miroslavu Perisu. Inicijativa o imenovanju počela je pismom suborca Miroslava Perisa, pilota Ivana Selaka. 
– Šetnica je stvorena da se ljudi ugodno osjećaju, da imaju mjesto gdje će se relaksirati u ovoj lijepoj prirodi, na ovom prelijepom mjestu u Novom centru. Isto tako šetnica je obilježje sjećanja na jednog čovjeka koji je živio u ovom gradu, koji je imao samo 33 godine, niti toliko, kad je napustio svoju obitelj, napustio je svoje dijete i dao život za domovinu, hrvatsku domovinu za koju svi želimo da bude ljepša, da bude bolja, pravednija, da daje sigurnost i prosperitet našoj djeci. To je i ova šetnica, istaknuo je još Josip Žunić.
Supruga Miroslava Perisa zahvalila je svima koji su se sjetili imenovati šetalište imenom njenog pokojnog supruga, Gradskoj četvrti, Gradu i zamjeniku gradonačelnika kao i svima koji su došli na ovu svečanost.