Pretražite novosti:

Raste gradski proračun

15.04.2019.
Raste gradski proračun
Hrvatski radio Karlovac od sutra ponovno počinje prenositi aktualni sat sjednica Gradskog vijeća Grada Karlovca, a prema potrebi i rasprave vezane uz neke značajnije točke dnevnog reda. Potvrdili su to danas gradonačelnik Damir Mandić i predsjednik Gradskog vijeća, Matija Furač, naglasivši kako će se aktualac ponovno prenositi nakon brojnih upita i zahtjeva od strane građana.
Jedna od točaka na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća bit će i prvi ovogodišnji rebalans Proračuna, odnosno povećanje za 17, 5 milijuna kuna pa će proračun sada iznositi gotovo 362 milijuna kuna. Iznos od 12 milijuna kuna prenesen je iz prošle godine, od toga skoro pet milijuna kuna viškova gradskih ustanova, odnosno proračunskih korisnika, a 7,2 milijuna kuna su viškovi Grada, odnosno realno povećanja po osnovi poreza i prireza, a ostalo od nerealiziranih prijedloga projekata vezanih uz EU fondove. Rebalans znači i sigunost financiranja određenih projekata poput Dječjeg vrtića Mahična, Geotermiku i koncesijsko područje straživanja, energetsku učinkovitost OŠ Braća Seljan i OŠ Turanj, Oružanu ...
- Proračun je stabilan i ide planiranim tijekom. Činjenica je da se u prva tri mjeseca proračun puni bolje od plana, pogotovo u ovom dijelu poreza i prireza. Ne možemo na osnovu prva tri mjeseca donositi konačne zaključke, ali se očito vidi da su u gospodarstvu plaće veće, zaključio je gradonačelnik Mandić.
Pred vijećnicima će se naći i Odluka o izradi trećih izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Karlovca. Naime, svake četiri godine jedinica lokalne samouprave donosi izvješće o stanju u prostoru kojim se razrađuju potrebe i zahtjeve svih subjekata tijekom proteklog razdoblja od četiri godine. Grad Karlovac zaprimio je 19 zahtjeva, a 35 inicijativa došlo je za izmjenama i dopunama prostorno planske dokumentacije Grada Karlovca.