Pretražite novosti:

Raspisan je urbanističko - arhitektonski natječaj uređenja ŠRC-a Korana

02.06.2020.
Raspisan je urbanističko - arhitektonski natječaj uređenja ŠRC-a Korana
Prostor desne obale Korane jedan je od najvećih potencijala grada Karlovca pa je zbog toga GUP-om propisana obavezna provedba i donošenje urbanističkog plana uređenja tog javnog prostora.
Urbanističko – arhitektonski natječaj ŠRC-a Korana raspisan je danas i ostaje otvoren do 28. kolovoza.
– U pripremi natječajnog elaborata sudjelovala je opća i stručna javnost, provedene su brojne radionice i na osnovu toga Arhitektonski fakultet je donio natječajni elaborat koji služi kao podloga arhitektonsko-urbanističkom natječaju. Raspisivač natječaja je Grad Karlovac, a provoditelj Udruženje hrvatskih arhitekata. Rezultat natječaja bit će idejno rješenje ovog prostora nakon čega će se pristupiti gradnji. Natjecatelji imaju obavezni i slobodni dio. U obaveznom dijelu od sportskih sadržaja moraju obuhvatiti košarkaško igralište, rukometno igralište, zatim stazu za rolanje i trčanje, skate park. Što se tiče turizma i ugostiteljstva tu je kamp za smještaj otprilike 50 osoba, hotel za smještaj 50-ak osoba, proširenje sadržaja Aquatike. Vrijednost natječaja je 190 tisuća kuna, a prvih pet radova će biti nagrađeno, istaknula je pročelnica UO za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša dr. sc. Ana Hranilović Trubić.
Gradonačelnik Mandić smatra kako je ŠRC Korana definitivno prostor koji će kroz nekih pet godina biti još jedna lokacija u gradu na koju ćemo biti ponosni.
- Pozivam sve stručnjake u Karlovcu da se angažiraju, da prate natječajni postupak i da svojim znanjem doprinesu da desna obala Korane bude danas - sutra vrijedna i prepoznatljiva. Postavljamo pitanje za budućnost svima nama, na koncu i dajemo odgovore kojim putem trebamo ići u budućnosti grada, istaknuo je gradonačelnik Mandić.