Pretražite novosti:

Rakovac bogatiji za dječje igralište vrijedno više od 60.000 eura – Grad ove godine za njihovo održavanje planira dvostruko više novca nego lani

21.02.2024.
Rakovac bogatiji za dječje igralište vrijedno više od 60.000 eura – Grad ove godine za njihovo održavanje planira dvostruko više novca nego lani
Rakovac je bogatiji za dječje igralište vrijedno nešto manje od 60.500 eura, uređeno u Ulici Izidora Kršnjavog, ograđeno, s gumenom podlogom, dječjim spravama, pješčanikom…

Na drugom kraju grada uskoro će također imati novouređeno dječje igralište.
-  Pri kraju je i prva faza uređenja igrališta pored Dječjeg vrtića Banija, vrijedna 89.900 eura. Odnosi se na izvedbu pješačkih površina iz betonskih opločnika, sadnju drveća, grmlja, postavu kombiniranih igrala, kućice, pješčanika, antitraumatske podloge…, opisao je Dario Greb, službenik ovlašten za privremeno obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu, na današnjoj konferenciji za novinare na Rakovcu.

U Karlovcu je 49 dječjih igrališta i 23 sportska; lani je za njihovo uređenje izdvojeno 88.786 eura, a ove godine je u planu 187.429 eura.
- Dječjih igrališta nikad nije dovoljno i zato smo posljednjih nekoliko godina istovremeno krenuli u gradnju novih, te intenzivnije održavanje postojećih igrališta. Dio ih je uređen i iz KAkvarta, sva su objedinjena i Zelenilo ove godine ima poseban program njihovog održavanja, ponajprije sigurnosti i ispravnosti sprava, ali i uređenosti igrališta, rekao je gradonačelnik Damir Mandić i podsjetio da, osim dječjih igrališta, Grad uređuje i sportska.

Tako je trenutno u izgradnji ono u Vukmanićkom Cerovcu, a prije toga izgrađena na Jelsi, Hrnetiću i Gornjim Stativama, čime se, također, nastoji poboljšati kvaliteta života u mjesnim odborima.

A kvaliteta najpoznatijih sportskih objekata u Karlovcu bit će bolja nakon njihovog uređenja: za dodjelu sredstava prijavljena je ŠSD Mladost, košarkaško u Šancu, Vunsko polje, dok uređenje nekih Grad financira sam.
- Projekt obnove atletske kućice na Foginovom je povezan s ulaganjem u objekt Konjičkog kluba na Korani koji će također u obnovu. Naš projekt obnove igrališta u Šancu, sportske dvorane i uređenja Vunskog polja prošao je sve faze vrednovanja. Dobili smo informaciju da smo trenutno na rezervnoj listi; velik je ukupan broj projekata i čekamo hoće li proći neka dodatna sredstva. Ako nam to ne prođe, tražit ćemo druga rješenja, najavio je gradonačelnik Mandić.