Pretražite novosti:

Radovi u sklopu Aglomeracije u Gornjem Mekušju završavaju prije roka: Gradonačelnik Mandić: Bit će ovo reprezentativan mjesni odbor za stanovanje

21.03.2024.
Radovi u sklopu Aglomeracije u Gornjem Mekušju završavaju prije roka: Gradonačelnik Mandić: Bit će ovo reprezentativan mjesni odbor za stanovanje
Radovi u sklopu Aglomeracije u Gornjem Mekušju bit će završeni prije roka, koji je u svibnju iduće godine. Već u lipnju slijedi asfaltiranje prometnica, a obnovljeno će biti i više od 900 metara nogostupa Mekušanske ceste.

Rečeno je to na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je za radove započete u studenom 2022. direktorica Vodovoda i kanalizacije Katarina Malenica najavila da će završiti prije ugovorenog roka.
- Ugovorni rok za izvođenje radova je svibanj 2025., ali već sad je vidljivo da će završiti prije tog roka i bit će gotovi u godinu i pol. Radovi obuhvaćaju područje ulica Mekušanska cesta, Klanac, Gornje Mekušje i Otok, a izgrađena su 4 kilometra kanalizacijske mreže,  rekonstruirana 3,5 kilometra vodoopskrbne mreže, kao i 140 priključaka vode i odvodnje. Vodoopskrba je praktično završena, na odvodnji je preostalo izvesti spoj na postojeći kolektor. Trenutno se izvode kućni priključci u ulicama Klanac i Otok, ostalo još 20-ak za izraditi, izvijestila je Katarina Malenica.

Potom slijedi obnova prometnice, nogostupa i oborinske odvodnje. Asfaltiranje, po riječima gradonačelnika Damira Mandića, kao što je bilo najavljeno na zborovima građana i sastancima s Mjesnim odborom, počinje nakon što završe radovi na vodoopskrbi i kanalizaciji.
- Neću reći u svibnju, ali očekujemo da će u lipnju krenuti asfaltiranje; najprije pokrajnje ceste. Isto tako, bit će rekonstruiran nogostup koji je uslijed radova poprilično oštećen, riječ je o dužini većoj od 900 metara. Kad ova grupa radova dobije uporabnu dozvolu, Upravni odjel za komunalno gospodarstvo pobrinut će se za elemente sigurnosti u prometu. Dogovoreno je da na jedno mjesto dođu tzv. ležeći policajci, obnovljena će biti prometna ogledala itd. Mi koji ovuda prolazimo možemo samo naslutiti, stanovnici Gornjeg Mekušja jedini znaju kako je živjeti ovdje s prašinom, ali uz pomoć vatrogasaca nastojat ćemo ju smanjiti koliko god je to moguće. Nakon radova na vodoopskrbnoj i kanalizacijskoj mreži, uvjeren sam da će Gornje Mekušje biti reprezentativan mjesni odbor za stanovanje, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić i zahvaiosvima na strpljenju i razumijevanju.