Pretražite novosti:

Pušten u promet most na Kupi u Gornjem Pokupju

18.12.2019.
Pušten u promet most na Kupi u Gornjem Pokupju
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković pustio je u promet sanirani most na rijeci Kupi u Gornjem Pokupju.
– Radovi na sanaciji mosta počeli su krajem rujna zbog toga što je bilo otežano prometovanje i u pitanju je bila sigurnost kako vozila, tako i ljudi. Veseli me i to da će Hrvatske ceste do kraja ove godine potpisati ugovor o gradnji novog mosta koji će biti oko 200 metara nizvodno udaljen od postojećeg.  Njegova gradnja uključuje i gradnju pristupnih cesta i drago mi je da nastavljamo s ulaganjima u Karlovačkoj županiji. Mislim da je to dobro da postoji ravnomjeran razvoj svih županija što se tiče prometne infrastrukture. Mi danas u prometnu infrastrukturu ulažemo oko 20 milijardi kuna. Karlovačka županija s ovim projektom i s obilaznicom Turnja čija gradnja bi trebala započeti u siječnju jer je i taj postupak završen, zasigurno  je jedna od županija u kojoj s ulaže jako puno u prometnu infrastrukturu. Zahvaljujem i predsjedniku Uprave Hrvatskih cesta na dobro odrađenom poslu, a mi ćemo u suradnji naravno sa Županijom i svim Gradovima i Općinama ovdje i dalje razvijati projekte, rekao je na otvorenju saniranog mosta u Gornjem Pokupju resorni ministar Oleg Butković.
– Hvala žiteljima Ozlja i Karlovca, posebno ozaljskoj strani na silnom strpljenju. Vrijeme i jest i nije bilo dobro, srećom nije pao veliki snijeg zbog ovih cesta koje su uokolo. Hvala Hrvatskim cestama i Ministarstvu i srce mi je na mjestu jer slažemo slike za novu – staru monografiju Mostovi Karlovačke županije, kratko je izjavio župan Damir Jelić.
Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić je istaknuo da su radovi na sanaciji završili za manje od tri mjeseca.
– Ono što je najbitnije promet na DC-228 danas će biti uspostavljen u potpunosti. Posebno zahvaljujem mještanima, ali i gradonačelnici Ozlja i gradonačelniku Karlovca što ste imali razumijevanje za potrebu zatvaranja mosta kao i vrlo kvalitetnom izvođaču radova. Sanacija mosta koštat će blizu 5 milijuna kuna. U sklopu sanacije na mostu su zamijenjeni čak i neki dijelovi čelične konstrukcije, tako da je sanirano sve, osim upornjaka i stupova, rekao je Škorić te najavio gradnju novog mosta preko Kupe u Gornjem Pokupju. Vrijednost tog projekta je nešto više od 53 milijuna kuna.
– Ovo je kontinuitet ulaganja u karlovačku županiju kojeg smo na početku ovog četverogodišnjeg programa Vlade dogovorili sa županom  i  s predstavnicima jedinica lokalne samouprave, poručio je Škorić.
Otvorenju mosta prisustvovali su i HDZ-ova saborska zastupnica Marija Jelkovac, gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić i karlovački gradonačelnik Damir Mandić.