Pretražite novosti:

Prvi stipendisti Zaklade Nikola Tesla

25.01.2019.
Prvi stipendisti Zaklade Nikola Tesla
- Želim vam uspjeh u studiranju, puno napretka i rezultata i da vam ova stipendija bude samo jedan potkrijep u daljnjem rastu i stručnom i znanstvenom razvoju, poželio je Ervin Jančić, ravnatelj Zaklade Nikola Tesla, prvim studentima koji su primili stipendija ove Zaklade; Almi Marevci, studentici 1. godine prehrambenog inženjerstva, Dominiku Šutalu, studentu 2. godine primjenjene matematike, Marku Sinčiću, student 2. godine geološkog inženjerstva i Josipi Starčević, studentici 6. godine medicine. 
Stipendije Zaklade dodjeljuju se darovitim učenicima, studentima, mladim znanstvenicima i doktorantima. Svi stipendisti dobit će u ovoj akademskoj godini tisuću kuna mjesečno, a . 
iako stipendisti Zaklade Nikola Tesla nemaju službenu obavezu ostati i raditi u Hrvatskoj želja je da svoje znanje ulože u rast i razvoj svog grada.
- Grad Karlovac je odvojio sredstva za ove stipendije, ali se nadamo da će to biti okidač i drugima, gospodarstvu ponajprije, da se uključe. Volio bih da veliki gospodarski sustavi pronađu svoj interes, jer će tako povećavati iznosi i broj stipendija, a uvjeren sam da preko Zaklade mogu pronaći i izvrsne nove stručnjake koji u njihovim poslovnim sustavima mogu postizati izvrsne rezultate, poručio je gradonačelnik Mandić i čestitao stipendistima na izvrsnosti.