Pretražite novosti:

Proslavimo Dan neovisnosti zajedno u središtu grada

08.10.2017.
Proslavimo Dan neovisnosti zajedno u središtu grada
Ove godine proslava Dana neovisnosti održat će se u samom središtu grada, u našoj Zvijezdi gdje će se prezentirati gradske tvrtke, ustanove, službe, upravni odjeli Grada Karlovca, osnovne škole ... Pridružite nam se u centru grada, na manifestaciji „U službi grada i domovine“. 
 
DAN NEOVISNOSTI 8. 10. 2017.  - U SLUŽBI GRADA I DOMOVINE / program
 
TRG BANA JOSIPA JELAČIĆA
9:30-15:30 h Predstavljaju se službe: HGSS, PU karlovačka, Hitna medicinska pomoć, Gradska toplana – dječji kutak, upravni odjeli Grada Karlovca i Karlovačka građanska garda.
Glazbeni program KUD-ova uz besplatnu hranu i piće od 12 sati i podjelu zastava RH od 10 sati.
STROSSMAYEROV TRG
9:30-15:30 h Smotra profesionalnih operativnih vozila tvrtki: Čistoća, Vodovod i kanalizacija, Zelenilo i Javne vatrogasne postrojbe.  
11:30 h Predstavljanje JVP opreme za spašavanje i rad vatrogasaca na terenu
11-12 h Izmjena straže Karlovačke građanske garde (ispred zgrade gradske uprave)
GRADSKI MUZEJ / TIJESNA ULICA
10-11 h Likovno-kreativna radionica "Jesen u Karlovcu" (u Gradskom muzeju). Radionica je namijenjena djeci predškolskog uzrasta.
11-11:30 h Pričanje priče "Najotmjeniji div u gradu"(u Gradskom muzeju). Pričaonica je namijenjena djeci predškolskog uzrasta i učenicima nižih razreda osnovnih škola.
11–12:30 (Tijesna ulica) Radionica „Mačevanje“ u suradnji s Mačevalačkim klubom Karlovac. Predstavljanje modernog mačevanja kao sporta i srednjovjekovnog mačevanja uz besplatne palačinke.
11:30-13 h – Kreativna radionica "Kreketava dočitnica" (u Gradskom muzeju). Radionica je namijenjena djeci predškolskog uzrasta i učenicima nižih razreda osnovnih škola.
Radionica „Domoljubna pitalica“: Cilj igre je u stalnom postavu pronaći odgovore, kompletirati šahovnicu unutar grba grada i upoznati djecu sa stalnim postavom muzeja i razviti svijest o nacionalnom identitetu.
Radionica „Društvene igre“: Gradski muzej Karlovac u svom posjedu ima niz društvenih igara koje ćemo 8.10. postaviti unutar zgrade i omogućiti djeci i njihovim roditeljima da kvalitetno provedu zajedničko vrijeme.
Sudjelovanje u radionicama je besplatno kao i materijal koji je osiguran. Za radionice se nije potrebno posebno najavljivati. Tog dana za djecu i roditelje u pratnji djece ulaz u stalni postav muzeja biti će slobodan.
AQUATIKA
10-13 h bojanje akvarija na trgu pred Aquatikom (Društvom Naša djeca)
RADIĆEVA ULICA
10-13 h  Ponuda lokalnih OPG-a
10-15 h Suvenirnica Aquatike,  Akvarijska bojaonica
10-13 h Akvarijsko klauniranje
12 h       Predstava za djecu “Eko jeka i čarobna planeta”
GLAZBENI PAVILJON
10-13 h Društvo naša djeca i kreativne radionice
10-11 h Predstavljaju se osnovne škole grada Karlovca
11-15 h Glazbeni program (Mažoretkinje, Puhački orkestar, Rivers band, Vuge, KUD-ovi...)
KOD ŽABE
10:30-12 h Susret s karlovačkim književnikom Željkom Mavretićem u bibliokombiju. Susret je namijenjen učenicima nižih razreda osnovnih škola.
11-15 h Glazbeni program (nastup karlovačkih folklornih društava) i predstavljanje žurnih službi grada Karlovca: DUZS – područni ured, Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac, HAK...
GK "ZORIN DOM"
10:30-13 h Likovna radionica "Opituraj kornjaču" u bibliobusu pored Zorin doma. Radionica je namijenjena malima i djetinjastim velikima.
11 h predstava u Zorin domu  "Najbolji prijatelj" (ulaz besplatan)
10-15 h Dječje sprave za igranje      
NACIONALNO SVETIŠTE SV. JOSIP
11 h Sveta misa s posebnim gostima
11:45 h Izložba fotografija Dinka Neskusila "Motocross na Dubovcu" u dvorani Svetišta
11:50 h Predstava GK „Zorin dom“ – Kata i Nino na putu do škole (u dvorani Svetišta)
12:30 h Motoristi u povorci kreću od Svetišta do  Trga bana Josipa Jelačića

*Sponzor proslave je Karlovačko pivo.
 
Pitaj Koranu
Virtualna asistentica Korana