Pretražite novosti:

Proslava Sv. Antuna, zaštitnika karlovačke Zvijezde

11.06.2018.
Proslava Sv. Antuna, zaštitnika karlovačke Zvijezde
Za proslavu blagdana Sv. Antuna, zaštitnika karlovačke Zvijezde najavljen je bogati program.
To je jedna od najvažnijih svetkovina u kalendaru župe Presvetoga Trojstva. Sveti Antun slavi se i časti ovdje od 1665. godine od kada i postoji kip svetog Antuna. On je prije stajao na lokalitetu izvan karlovačke Zvijezde  tadašnjem Antunovcu današnjem Arboretumu, ističe gvardijan Franjevačkog samostana i župnik fra Krunoslav Albert.
Na blagdan 13. lipnja mise će biti u 8 i u 9 sati, a u 17 sati je dječja misa kada će biti tradicionalni blagoslov djece. Svečana procesija karlovačkom Zvijezdom bit će nakon mise u 18,30 sati. U jutarnjem i popodnevnom terminu – ujutro od 9 do 12 i popodne od 16 do 21 sat Franjevci organiziraju dan otvorenih vrata Samostana i obilazak stalne zbirke uz stručno vodstvo. Tijekom dana na Trgu bana Josipa Jelačića bit će Sajam Sv. Antuna. Predstavit će se učeničke zadruge, OPG-ovi, razne udruge, a za glazbeni program zadužena su kulturno umjetnička društva.
- Uvijek naglašavamo da nam je cilj da u našoj Zvijezdi bude puno događanja, odnosno da ljudi imaju potrebu doći i zadržati se na starom placu i Trgu bana J. Jelačića. Događaji su mjesta gdje se okupljaju ljudi. Kako je Karlovac grad susreta, Zvijezda treba postati mjesto susreta u gradu Karlovcu, naglasila je zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić i zahvalila Franjevcima na inicijativi, te Turističkoj zajednici grada Karlovca koja ih je podržala i pomogla u realizaciji ove proslave.
U programu sudjeluju: Franjevački samostan, Gradski muzej Karlovac, Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“, ULAK, Knjiguljica, Renata Prstec, Udruga Jak kao Jakov, Žganjer, Društvo naša djeca, FA „Matija Gubec“, KUD „Sv. Ana Vučjak“, KUD „Sv. Antun“ Zadobarje, učeničke zadruge: Ivančice – OŠ Rečica, Kotačac – OŠ Slava Raškaj Ozalj, Krijesnica – OŠ Banija, Nit – OŠ Švarča, Rode – Prirodoslovna škola Karlovac, Slap – Učenički dom Karlovac, Leptir – Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži, OPG-ovi: Tomica Mance, Matija Volner, Lovro Krnić, Tomislav Bosiljevac, Franjo Capan, Robert Poturica, Stjepan Fanjak i Matija Belavić.