Pretražite novosti:

Projekt Europske rukometne federacije i Hrvatskog rukometnog saveza u Karlovcu: "Vrtko" došao u dječje vrtiće Gaza i Rakovac

22.01.2024.
Projekt Europske rukometne federacije i Hrvatskog rukometnog saveza u Karlovcu:
Rukomet u vrtićima "Vrtko", zajednički je projekt Europske rukometne federacije (EHF) i Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) koji je došao i u karlovačke vrtiće. Nakon potpisivanja ugovora kojem su prisustvovali predstavnici Grada Karlovca i nositelja projekta Rukometnog kluba Dubovac - Gaza projekt je počeo svoju provedbu u Dječjem vrtiću Karlovac - Vrtić Gaza i Dječjem vrtiću Četiri rijeke - Vrtić Rakovac.

Rukomet je dinamičan sport koji potiče djecu na kretanje, trčanje i vježbanje motoričkih vještina. Uključuje različite vrste kretanja i brze promjene smjera, što pridonosi razvoju ravnoteže i koordinacije kod djece. Kroz postizanje malih ciljeva u igri, djeca stječu osjećaj postignuća, što će doprinijeti razvoju njihovog samopouzdanja. Rukomet u vrtiću pružiti će djeci priliku da se zabave i uživaju u aktivnostima, čime se potiče pozitivan odnos prema tjelesnom vježbanju.

U godinu dana trajanja programa kineziolozi zaposleni u vrtićkim ustanovama će, uz stručnu pomoć trenera rukometnog kluba Dubovac-Gaza, provoditi program. Kroz program vrtićima je osigurana oprema koja im ostaje u trajno vlasništvo, ali i ono što je puno važnije, iskustvo i uključivanje djece u sportske aktivnosti.