Pretražite novosti:

Pred Gradskim vijećem bitne odluke o komunalnom doprinosu

23.01.2019.
Pred Gradskim vijećem bitne odluke o komunalnom doprinosu
Uoči sutrašnje 21. sjednice Gradskog vijeća Grada Karlovca održana je konferencija za medije u kojoj su predstavljene Odluke koje će se naći dnevnom redu. Gradonačelnik Damir Mandić podsjetio je da je na sjednici Vlade u Karlovcu, Grad dobio odluku o vlasništvu nad dvije trećine vojarne Luščić, a Odlukom na Vijeću, Grad će objekte vojarne dati na korištenje udrugama uz smanjen najam na 50 lipa po metru kvadratnom, zbog stanja u kojem se tamošnji objekti nalaze.
Gradonačelnik je najavio i sastanak s Cehom ugostitelja na kojem će prezentirati Odluku o komunalnom redu, i konačno rješenje problema s ugostiteljskim terasama.
Spomenuta Odluka o komunalnom doprinosu sa sobom donosi značajne promjene. T
–Tako je cijena u Karlovcu 76 kuna po metru kubnom u prvoj zoni. Nakon usvajanja ove Odluke, slijedi nova s ciljevima i kriterijima smanjenja plaćanja komunalnog doprinosa za one djelatnosti koje smatraju razvojnim u Gradu Karlovcu, kazao je zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak, a ove godine primijeniti će se i smanjenje zakupnine za uslužno i proizvodno obrtništvo, nedostajuće djelatnosti i informatičke usluge za 50 posto, a za sve ostale poslovne prostore koje koriste naši poduzetnici iz drugih djelatnosti predviđeno je smanjene za pet posto.