Pretražite novosti:

Pozitivan trend izdavanja građevinskih i uporabnih dozvola nastavlja se i u 2018. godini

08.02.2018.
Pozitivan trend izdavanja građevinskih i uporabnih dozvola nastavlja se i u 2018. godini
UO za poslove provedbe dokumenata u 2017. godini razriješio je ukupno 2217 upravnih i van upravnih predmeta. Upravo time doseći će se postavljeni cilj da svaki od sedam zaposlenika koji rade na legalizaciji građevina, izdavanju građevinskih i uporabnih dozvola, pravomoćnosti - godišnje razriješi 400 predmeta, istaknuo je pročelnik Pero Karmelić.
Veći broj dozvola u prošloj godini izdan je za industrijske pogone, posebno na Baniji čiji prostorni kapaciteti su, sukladno urbanističkim planovima, trenutno popunjeni. Tako je u 2017. godini izdano 111 građevinskih dozvola te 59 uporabnih dozvola. Pozitivan trend nastavlja se i u 2018. godini, a do sada zaprimljeno je 14 zahtijeva.
I dok gradnja novih objekata, a onda i potrebnih dozvola, bilježi rast, legalizacija nezakonitih građevina sasvim je druga priča. Od kako je lani u srpnju rok za podnošenje zahtjeva produžen na 30. lipanj ove godine, Karlovčani su podnijeli svega 139 zahtjeva. „Ovim putem pozivam i sve vlasnike nelegalno sagrađenih objekata da podnesu zahtjeve za legalizacijom, da nam se obrate za sva pitanja i nejasnoće“ , naglasio je pročelnik Karmelić.