Pretražite novosti:

Pomoćnici u nastavi rade punom parom

02.11.2015.
Pomoćnici u nastavi rade punom parom
Projektom je zaposleno 29 pomoćnika u nastavi koji rade sa 31 učenikom s teškoćama.

U OŠ Banija održana je konferencija za medije povodom projekta „ŠKOLA ZA SVE uz pomoćnike u nastavi“. Nositelj ovog projekta je Grad Karlovac, a projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projektom je zaposleno 29 pomoćnika u nastavi koji rade sa 31 učenikom s teškoćama. Pomoćnici su izabrani iz baze nezaposlenih, posebno su educirani i osigurano im je stručno praćenje u radu. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.148.098,00 kuna. Svoja iskustva u ovom projektu na konferenciji za medije podijelili su Mia Krklec, pomoćnica u nastavi i Jura Jurčević, učenik šestog razreda osnovne škole Banija.
Svoje mišljenje o projektu iznio je i gradonačelnik Jelić; "Hvala vama koji radite kao pomoćnici u nastavi i svim stručnim službama koje vam daju snagu. Veseli me veza između škole, obitelji te brojne izvanškolske aktivnosti, klubovi i udruge koji zajedno sa školom zatvaraju plašt koji bi trebao sačuvati djecu i razviti ih da mogu stasati.“
Razdoblje provedbe projekta je od 1. 9. 2015. do 31. 8. 2016. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.148.098,00 kuna, od toga bespovratna sredstva u iznosu od 1.056.150,86 kn i sufinanciranje Grada u iznosu od 91.947,14 kn. Partneri u projektu su devet osnovnih škola kojima je Grad Karlovac osnivač (Banija, Braća Seljan, D. Jarnević, Dubovac, Grabrik, Rečica, Švarča, Skakavac, Turanj).

foto: O.Budimir / HRK

Pitaj Koranu
Virtualna asistentica Korana