Pretražite novosti:

Poduzetnička zona Gornje Mekušje - strateški gospodarski projekt 2020.

10.12.2019.
Poduzetnička zona Gornje Mekušje - strateški gospodarski projekt 2020.
Najveći gospodarski projekt koji se provodi i u UO za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam jest razvoj Poduzetničke zone Gornje Mekušje, na današnjoj konferenciji za medije, izjavila je pročelnica spomenutog odjela Daniela Peris. Radi se o projektu teškom preko 10 milijuna kuna, a kojeg sufinancira EU iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija s 85%. Izgradnja komunalne infrastrukture i projekt bit će dovršeni do 30. lipnja 2020., a već sada iskaz interesa iskazalo je 5 investitora.
- U razvoj poduzetništva i obrtništva Grad Karlovac će tijekom 2020. godine uložiti oko milijun kuna potpora malom i srednjem poduzetništvu, dok ćemo za poljoprivredne potpore izdvojiti preko milijun kuna, naglasila je pročelnica Peris te dodala kako je Grad Karlovac nastavio s mjerom smanjenja visine zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada što dodatno pridonosi pozitivnom poduzetničkom okruženju.
Za turizam kao jednu od strateških odrednica Grada Karlovca osigurano je 2 792 000 kuna. Dio sredstava bit će utrošen za promociju turizma i grada Karlovca, a dio za unaprijeđenje turističke infrastrukture.
Na samom kraju pročelnica Perisa pozvala je sve građane da se pridruže aktivnostima ovogodišnjeg Adventa u Karlovcu i da uživaju u čaroliji susreta na već poznatim nam lokacijama.