Pretražite novosti:

Poduzetnicima i obrtnicima u Zvijezdi predstavljene gradske potpore i daljnji radovi na Aglomeraciji, Grad im nastoji olakšati poslovanje u ovakvim uvjetima

03.03.2023.
Poduzetnicima i obrtnicima u Zvijezdi predstavljene gradske potpore i daljnji radovi na Aglomeraciji, Grad im nastoji olakšati poslovanje u ovakvim uvjetima
Poslovnim subjektima koji djeluju u Zvijezdi na današnjem sastanku, drugom u nizu od kad su u povijesnoj gradskoj jezgri počeli obimni radovi u sklopu Aglomeracije, danas je predstavljen nacrt Pravilnika o dodjeli bespovratnih potpora male vrijednosti za subjekte malog gospodarstva na području grada, te dinamika radova u ovom dijelu grada, ali i najavljeni neki potezi kojima im Grad nastoji olakšati poslovanje u ovakvim uvjetima.

Daniela Peris, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam, podsjetila je da je nacrt Pravilnika o dodjeli potpora mikro i malim poslovnim subjektima na javnom savjetovanju do 10. ožujka, te pozvala obrtnike i poduzetnike da sudjeluju u njemu svojim primjedbama i prijedlozima.

Predstavljen im je i daljnji plan radova na na Aglomeraciji, s preciznim lokacijama i datumima, a ugostiteljima pojašnjeno da, primjerice, oni koji imaju petogodišnji ugovor o zakupu javne površine za postavljanje terasa, u periodu kada ih ne budu mogli postavljati, neće ni plaćati zakupninu.

Gradonačelnik Damir Mandić, na prijedlog da im se omogući besplatan parking na parkiralštu gdje se naplaćuje, najavio je da će rješenje biti donijeto za destak dana.
Pitaj Koranu
Virtualna asistentica Korana