Pretražite novosti:

Ove godine dodatno sadržajno oplemenjen MFF

05.07.2018.
Ove godine dodatno sadržajno oplemenjen MFF
Čak 20 uspješnih festivala,15 gradova i nastupi grupa iz čak 52 zemlje, najkraći je sažetak Međunarodnog festivala folklora, a ovogodišnji gosti i organizatori susreli su se službeno i s gradonačelnikom Damirom Mandićem.
- Ugostili smo najrazličitije, atraktivne grupe sa svih kontinenata te pokazali da karlovački festival ugošćuje vrhunske svjetske folkloraše te donosi najljepše dijelove svjetske kulturne baštine u svoj grad i Hrvatsku. Našu domovinu posjetilo je više od 3.300 sudionika, a svake godine u njihovim nastupima uživalo je više od 20.000 gledatelja, kazali su članovi Folklornog ansambla Matija Gubec - izvršnog organizatora Festivala, te u proteklih 20 godina uložili više od 28.000 sati volonterskog rada i utkali beskrajno puno volje, entuzijazma, zajedništva i ljubavi u ovaj projekt.
Osim koncerata i animacijskih programa u Karlovcu i gradovima karlovačke županije, ove godine manifestacijsu su oplemenili i dodatni sadržaji poput Okusa svijeta posvećenog svjetskoj gastronomiji i folklornoj tradiciji. Događanje je dio Međunarodnog festivala folklora s ciljem otkrivanja svjetske gastronomije zemalja sudionica. Tradicionalna jela kušat će se 5. 7. kod glazbenog paviljona.