Pretražite novosti:

OŠ Turanj i OŠ Vukovar potpisale sporazum o suradnji

01.06.2018.
OŠ Turanj i OŠ Vukovar potpisale sporazum o suradnji
Osnovne škole “Turanj” Karlovac i “Mitnica” iz Vukovara od danas povezuje sporazum o suradnji. Potpisale su ga ravnateljice Snježana Žunac i Dubravka Lemac. 
- Sporazumom škole koje su se početkom školske godine 1991./92. našle na prvim crtama obrane od velikosrpske agresije na hrvatsku državu i koje su dijelile sličnu sudbinu u  prvim godinama moderne hrvatske države, težit će uspostavi suradnje na nizu područja. Bit će to na području prijateljstva, obrazovanja, kulture, sporta, očuvanja povijesno  kulturne baštine, razvoja nacionalne kulture i posebno promicanja tekovina Domovinskog rata. Ideja o suradnji razvila se u studenom ove školske godine, kada sam sa svojim osmašima, učenicima i nastavnicima, u sklopu terenske nastave posjetila Vukovar, rekla je  ravnateljica Osnovne škole Turanj Snježana Žunac.
- Na inicijativu ravnateljice turanjske škole dogovorili smo se da je lijepo da se potpiše ovakav sporazum koji će biti temelj za daljnju suradnju, te da nam ta ratna priča koja nas povezuje bude početna, ali ne i jedina u čemu ćemo surađivati. Škole pružaju mnogo mogućnosti, veselimo se suradnji, zahvaljujemo vam što ste nas ugostili  i bit ćete nam dragi gosti u Vukovaru, poručila je ravnateljica  Osnovne škole „Mitnica“ iz Vukovara  Dubravka Lemac.
 Potpisivanju sporazuma između dviju škola prisustvovale su i zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić, predsjednica Gradskog vijeća Marijana Tomičić i pročelnica Upravnog odjela za razvoj grada, gospodarstvo i EU fondove Snježana Turalija. Prije potpisivanja sporazuma, u gradskoj upravi održan je radni sastanak s gradonačelnikom Grada Vukovara Ivanom Penavom i njegovim suradnicima, gdje se razgovaralo o budućoj suradnji dva gradova na različitim poljima. U ime Grada Karlovca sastanku su prisustvovali zamjenici gradonačelnika Andreja Navijalić i Ivan Mrzljak, predsjednica Gradskog vijeća Marijana Tomičić, pročelnici Vlatko Kovačić i Snježana Turalija.
 
- Mislim da je ovo prvi korak suradnje naših gradova, jer suradnja škola i razmjena djece je nešto što nam je svima cilj i što predstavlja našu budućnost. Vjerujem da će ovo biti jedna kvalitetna suradnja, naglasila je zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić.