Pretražite novosti:

Održan sastanak Stožera Civilne zaštite grada Karlovca

29.09.2022.
Održan sastanak Stožera Civilne zaštite grada Karlovca
S obzirom na procjene Državnog hidrometeorološkog zavoda i Hrvatskih voda vezano za porast vodostaja rijeka na području grada Karlovca, održana je sjednica Stožera Civilne zaštite grada Karlovca. U kontinuiranom kontaktu smo s predstavnicima mjesnih odbora i gradskih četvrti, odnosno povjerenicima civilne zaštite, na područjima ugroženim od poplava.
Od prekjučer je u tijeku punjenje i distribucija vreća s pijeskom i folija. Tijekom jučerašnjeg dana i danas, na području Brodarci, Borlin, Gradac, Vodostaj, Donje Mekušje, Husje, Kobilić  i Koritinja, distribuirano  je 4.000 vreća, a aktivnosti punjenja nastavljaju se i dalje.
Prognoza glavnog centra Hrvatskih voda je da će najveći val Kupe u Karlovcu biti u noćnim  satima, s 29. na 30.  rujna 2022., a moguće je očekivati redovne mjere od poplave što znači da nećemo izaći iz pripremnog stanja.
Kolegij stožera je u kontinuiranom zasjedanju i najnovije informacije ćemo dostaviti  u popodnevnim satima.
Stožer Civilne zaštite Grada Karlovca naložio je tvrtkama u čijoj nadležnosti su radovi na području grada Karlovca, zajedno s izvođačima radova, da kontinuirano uređuju prometnice i vode brigu o gradilištima.
Operativne snage Civilne zaštite na čelu s vatrogascima te zaposlenicima gradskih tvrtki na terenu su i u pripravnosti.
Za sve informacije građani se mogu javiti Stožeru Civilne zaštite Grada Karlovca; email: stozer.cz@karlovac.hr i mob.: 099 5284 728.
Pitaj Koranu
Virtualna asistentica Korana