Pretražite novosti:

Od Tićarnice do Žumberačke uskoro nova komunalna infrastruktura

25.10.2017.
Od Tićarnice do Žumberačke uskoro nova komunalna infrastruktura
Danas su u Žumberačkoj ulici počeli radovi na izgradnji kanalizacije, rekonstrukciji vodovodne mreže, te izgradnji sustava oborinske odvodnje vrijedni 2,674.163,75 kn. Grad kao nositelj projekta ulaže 1,8 milijuna kuna, a tvrtka Vodovod i kanalizacija kao partner na projektu 872.950,00 kn.                                                                   
- Ovo je četvrti projekt kojeg ove godine realiziramo u partnerstvu s Gradom, nakon zahvata u Vraniczanyevoj, Strmačkom Dolu i Masarykovoj ulici. U Žumberačkoj ćemo postaviti novu kanalizaciju u dužini od 172 metra, te rekonstruirati 135 metara vodoopskrbnog sustava i riješiti oborinsku odvodnju od Tičarnice do Žumberačke ullice, rekao je direktor Vodovoda i kanalizacije Ivica Horvat na konferenciji za medije koja je danas organizirana na terenu upravo povodom početka radova u Žumberačkoj.
Po završetku radova stanovnici naselja Borlin više neće imati problema i štete od poplava uslijed obilnih kiša, a​ radovi trebaju biti završeni u roku 60 dana. ​
- Sjetimo se kako su prije nekoliko godina izgledale te bujične vode i mislim da je važna dodana vrijednost projekta da Tičarnica doista bude sigurna od velikih kiša, naglasio je gradonačelnik Damir Mandić i podsjetio na EU projekt "Karlovac 2" najavljujući skorašnji dolazak predstavnika Europske komisije koji će obići teren i iznijeti svoje mišljenje o projektnom prijedlogu.   
- Riječ je o projektu čiji su nositelj Hrvatske vode, a vrijednost 243 milijuna kuna. Radi se o vodoopskrbi i kanalizaciji užeg gradskog prstena kao nastavku projekta ISPA. Vjerujem da će komisija, kad obiđe sve na terenu, donijeti končan zaključak kako bi taj projekt krenuo u realizaciju, dodao je gradonačelnik.
U sklopu projekta "Karlovca 2" riješit će se i dio DTK mreže u užem gradskom području.