Pretražite novosti:

Obnavlja se zgrada MIOŠ-a

08.05.2019.
Obnavlja se zgrada MIOŠ-a
Počinje energetska obnova i zgrade Osnovne škole Braća Seljan, dijela u kojem je smješten MIOŠ, vrijednosti 2,740 milijuna kuna, od čega Europski fond za regionalni razvoj  sufinancira s 1,451 milijun kuna. Obnova će trajati dvije godine, a unaprijediti će energetski razred građevine D na B kategoriju, smanjiti emisiju CO2 za 69,99 posto godišnje i postići smanjenje potrošnje toplinske energije, odnosno energetsku uštedu od 146,545 kWh/god. Projekt će obuhvatiti izvedbu toplinske zaštite vanjskih zidova i stropa prema negrijanom prostoru, zamjenu dijela vanjske stolarije i radijatorskih ventila, dok će se zamjena postojećih fluorescentnih rasvjetnih tijela izvesti LED žaruljama.
Ravnateljica OŠ Braća Seljan, Jasmina Budinski ukazala je na nužnost energetske obnove bjekta kojom će se riješiti i problem buke budući se radi o školi u centru grada.
- Želim zahvaliti Gradu i Županiji na dogovoru, jer uvidjeli smo svi da je nužnost da naša škola krene u jednu smjenu od iduće školske godine što će za naših 280 učenika značiti jako puno, kazala je ravnateljica škole Budinski.
Prošle godine završena je energetska obnova OŠ Skakavac, OŠ Švarča, stare zgrade OŠ Dubovac i PŠ Tušilović, a počinje energetska obnova i OŠ Turanj.
- Na ovaj način prvenstvena želja nam je učiniti što boljim i kvalitetnijim rad i život naše djece i djelatnika u školama, a važna je i ušteda, te procjenjujemo kako bi ostvarili do milijun kuna na godišnjoj razini, istaknula je pročelnica Draženka Sila Ljubenko.