Pretražite novosti:

Novi - stari voditelji Centra za mlade i Male scene

08.01.2019.
Novi - stari voditelji Centra za mlade i Male scene
Karlovački gradonačelnik Damir Mandić danas je potpisao nove trogodišnje ugovore za voditelja Centra za mlade Grabrik  i upravitelja Male scene Hrvatskog doma. Ugovore su potpisali predsjednica Udruge Carpe Diem Aleksandra Podrebarac za Centar za mlade i predsjednik Saveza udruga Ka-operativa Denis Mišić za Malu scenu.
– Mislim da je Grad Karlovac dobro postupio što je taj prostor prepustio na upravljanje civilnom sektoru pa je gradska uprava ustvari servis civilnom sektoru, kazao je gradonačelnik Damir Mandić i između ostalog dodao da počinju pripeme izrade novog programa za mlade koji treba gledati dalje u budućnost razvoja civilnog sektora.
Predsjednica Udruge Carpe Diem Aleksandra Podrebarac, koja Centar vodi već jedanaest godina, dodala je da je upravo suradnja civilnog sektora i gradske uprave primjer dobre prakse mnogim drugim hrvatskim gradovima.
– Potrebe mladih se mijenjaju, trudimo se biti u korak s njima i na osnovu toga radimo plan rada. U centru za mlade volontiraju i tri volonterke iz Nizozemske, Francuske i Španjolske koje edukacijski, kulturno i društveno obogaćuju rad Centra. Udruga Carpe Diem intenzivno radi na programu Erasmus+ i nama je u interesu da se mladi educiraju u drugim zemljama ali i da se vrate te da tamo stečena znanja i iskustva primjene u svom gradu, kazala je Podrebarac.
Trogodišnji ugovor potpisala je i KAoperativa, treću put za redom, i time nastavila njegovati nezavisnu i urbanu kulturu grada. 
- Prošle godine na Maloj sceni bilo je oko 400 događanja što je jako puno s obzirom na veličinu prostora. Aktivnosti će ove godine bit koncentrirane na odobreni projekt Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike koji će svojim aktivnostima biti otvoren i za šire slojeve društva, a ne samo mlade, najavio je Mikšić.