Pretražite novosti:

Novi "stari" info stup na Šetalištu dr. Franje Tuđmana

07.11.2018.
Novi
Završen je projekt Gradske četvrti Zvijezda pod nazivom „Karlovački facebook“, u sklopu projekta KAkvart, a rezultat je infostupu na Šetalištu dr. Franje Tuđmana. Info stup izgledom i lokacijom replika je istog prije prije stotinjak godina, a sastoji se od šest stranica na kojima će informacije pružati Hrvatski radio Karlovac, Turistička zajednica grada Karlovca, JU Aquatika, Karlovačka sportska zajednica, Grad Karlovac i Državni hidrometeorološki zavod. Vrijednost projekta je 150 tisuća kuna.
- Pivovara je sa svojim brandom Karlovačko ponosni partner KAkvarta, a održivo poslovanje je temelj našeg poslovanja te je ulaganje u lokalnu zajednicu jedan od prioriteta. Uvijek nam je drago kada se projekti u sklopu KAkvarta predstave upravo na ovakav svečan način. „Karlovački facebook“  je zanimljiv projekt jer spaja tradicionalno i moderno; s jedne strane on je replika originalnog stupa koji je nekad davno tu stajao, a s druge strane sadržaji će se prikazivati i digitalno. Vjerujemo da će ovaj informacijski stup doprinijeti kvalitetnijem društvenom životu u Karlovcu, jer svi koji ovuda prolaze imat će brojne informacije na dohvat ruke, izjavila je Helena Radić Bosanac iz kompanije Heineken Hrvatska.
Gradonačelnik Mandić podsjetio je da projekte KAkvarta zajednički financijski podupiru Grad Karlovac, Heineken Hrvatska i Karlovačka banka, uz neizostavan volonterski angažman stanovnika gradske četvrti.
- Vjerujem da će zaživjeti ideja da na ovom primjeru pokušamo, pogotovo u Zvijezdi, na još nekoliko lokacija odraditi sličan projekt, najavio je gradonačelnik Mandić.