Pretražite novosti:

Novi krov na vatrogasnom domu Priselci

08.08.2019.
Novi krov na vatrogasnom domu Priselci
Zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak i predstavnici Vatrogasne zajednice grada Karlovca obišli su danas radove na sanaciji i zamjeni pokrova na krovištu Vatrogasnog doma Priselci. Radi se o projektu Mjesnog odbora Mahično -Tuškani kojeg je Grad Karlovac podržao na ovogodišnjem natječaju KAkvart s 30 tisuća kuna. Prema riječima Dragutina Rendulića iz DVD-a Priselci, stari krov je stavljen prije 40 godina, prokišnjavao je i uništavao dom. Zahvalio je Gradu Karlovcu i Vatrogasnoj zajednici na pomoći jer su ove godine osim krova na domu, dobili i novo vozilo.
Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Karlovca Željko Šafar istaknuo je da se Vatrogasna zajednica također financijski uključila u sanaciju krova s 50 tisuća kuna u sklopu njihove aktivnosti nabavke i zamjene starih vatrogasnih vozila s novima. Tako su DVD-u Priselci kupili terensko vozilo za gašenje požara otvorenog prostora vrijednosti 170 tisuća kuna. Zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak je pohvalio članove DVD-a Priselci koji sami rade dio poslova oko zamjene krova. Grad Karlovac je osmislio projekt KAkvart upravo s namjerom da zajedno s mjesnim odborima i gradskim četvrtima realizira ovakve projekte. Uz novce koje dodjeljuje Grad, velik je trud i angažman mještana da se projekti realiziraju. - To se upravo i ovdje vidi. Projekt KAkvart je vrlo uspješan i dobro prihvaćen u mjesnim odborima i gradskim četvrtima i nastavit ćemo ga provoditi i dalje, zaključio je zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak.
Projekt KAkvart pokrenut je 2016. godine od strane Grada Karlovca. Jedinstven je Hrvatskoj, a predstavlja sinergiju Grada Karlovca, privatnog sektora i volonterizma, u čemu veliku ulogu imaju građani koji biraju i prijavljuju projekte koje smatraju važnima, a sami svojim radom osiguravaju njihovo provođenje. U tri godine realizirano je  50 projekata ukupne vrijednosti preko četiri milijuna kuna. Na ovogodišnjem natječaju KAkvart financijski je podržano 26 projekata; 8 društvenih i 18 komunalnih. Ukupni dodijeljeni iznos za 26 projekata je 700 tisuća kuna, a glavni partner Gradu Karlovcu u projektu KAkvart je Heineken Hrvatska s brendom Karlovačko.