Pretražite novosti:

Novi identitet ŠRC-a Korana na natječaj, GUP u cjelovite izmjene

22.10.2019.
Novi identitet ŠRC-a Korana na natječaj, GUP u cjelovite izmjene
Ana Hranilović Trubić nova je pročelnica za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Grada Karlovca. Medijima se prvi put danas obratila izvjestivši ih o novim izmjenama Generalnog urbanističkog plana te urbanističko – ahitektonskom natječaju potrebnom za donošenje Urbanističkog plana uređenja ŠRC-a Korana.
-S obzirom da je taj prostor pretežno sportsko – rekreacijske namjene i prostore se na otprilike 50 hektara, cilj nam je s urbanističko – arhitektonskim natječajem, poštivajući sva ograničenja i prostorne mogućnosti tog kulturnog krajolika, dobiti najbolja funkcionalna rješenja za to područje koje je vrlo vrijedan javni prostor koji bi s time postao novi prepoznatljivi identitet grada Karlovca, rekla je Hranilović Trubić.
Grad je prošlog petka objavio javnu nabavu za provoditelja tog urbanističko-arhitektonskog natječaja za Športsko-rekreacijski centar Korana i otvorena je do ovog petka. GUP grada Karlovca s druge strane, vrlo brzo nakon trećih ide i u četvrte izmjene i dopune. Za razliku od prijašnjih ciljanih, sada će biti cjelovite, kaže nova pročelnica.
– Znači da se GUP uskladi s planovima višeg reda,  prvenstveno Prostornim planom Karlovačke županije i sa nedavno pokrenutim šestim izmjenama i dopunama Prostornog plana Karlovačke županije. Potrebno je da se uskladi i sa Zakonom o prostornom uređenju. Isto tako ideja je da se obrade sve teme koje su pristigle u vrijeme od 2014. do 2019. koje nisu obrađene te da se napravi analiza obveze provedbe urbanističko-arhitektonskih natječaja, obveze donošenja UPU-a, provedbe stručnih podloga, zahtjeva građana…, pojasnila je Hranilović Trubić.
Pokretanje četvrtih izmjena GUP-a uskoro će biti na Gradskom vijeću koje će o tome i odlučiti. Obuhvat GUP-a ostaje isti kao i dosadašnji.