Pretražite novosti:

Nove obavijesti karlovačkog Stožera CZ

04.01.2021.
Nove obavijesti karlovačkog Stožera CZ
Stožer civilne zaštite Grada Karlovca sastao se opet danas kako bi sagledao trenutnu situaciju na temu obrane od poplava, potresa i pandemije koronavirusa. Podnesena su izvješća žurnih službi, te sagledana trenutna situacija broja zaraženih građana koronavirusom, organizacija sustava u obrani od poplava te prijava štete uslijed potresa.
U Karlovcu je u ovoj godini zasad zabilježen mali broj zaraženih osoba, odnosno broj je u padu, a dodatno apeliramo na građane da se i dalje strogo pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera, kako bi se broj zaraženih nastavio smanjivati.
Sustav obrane od poplava spreman je za eventualne aktivnosti, Stožer intenzivno surađuje s ispostavom Hrvatskih voda u Karlovcu, te su u pripravnosti komunalne službe kao i licencirani izvođači Hrvatskih voda. Također su izvršene pripremne radnje na vodnim objektima i osiguran dovoljan broj vreća za eventualne intervencije u slučaju poplava.
Napravljena je posebna analiza stanja uslijed potresa 29. 12. 2020. godine u Karlovcu. Do danas, odnosno do sastanka Stožera, ukupno su zaprimljene 244 prijave štete, od čega se 17 odnosi na javne objekte, dok su ostalo prijave na privatnim objektima. Oštećene objekte dodatno obilazi sedam timova formiranih od djelatnika gradske uprave koji pomažu građanima pri pravilnoj preliminarnoj prijavi štete na propisanom obrascu.
I dalje pozivamo sve fizičke i pravne osobe, a posebno korisnike prostora i objekata u vlasništvu države da do 7. siječnja prijave eventualnu štetu od potresa na propisanom obrascu kojeg mogu dobiti na porti gradske uprave u Banjavčićevoj 9, ili preuzeti na web stranicama grada Karlovca i dostaviti osobno ili poslati putem e-mail adrese potres@karlovac.hr. Sve dodatne informacije po prijavi štete građani mogu dobiti na broju telefona 047 628 118. Apeliramo na građane da što preciznije ispune propisani obrazac i obavezno navedu preliminarnu procjenu štete.