Pretražite novosti:

Nova regulacija prometa zbog rekonstrukcije D6

04.03.2021.
Nova regulacija prometa zbog rekonstrukcije D6
Slijedi zahtjevna dionica rekonstrukcije D6 jer trasa radova na više mjesta „presijeca“ magistralni plinovod (uz DTK i ostale instalacije) i radi opreza zahtjeva posebne materijale, tehnologiju i osiguranje iskopa zbog čega je radove moguće izvoditi samo etapno, a ne istovremeno na više mjesta, jer je zbog složenosti zahvata nemoguće predvidjeti moguće poteškoće. Građevinski radovi obavljat će se etapno kako ne bi bila ugrožena i proizvodnja Pivovare, odnosno egzistencija 300 obitelji, jer Pivovara ulazi u svoj najintenzivniji godišnji period proizvodnje. Prema planovima i najavama izvođača i investitora radova do kraja ovog tjedna asfaltirat će Marmontovu aleju do križanja s Ul. R. Boškovića, do sredine travnja do križanja s Ul. M. Šporera, a do kraja svibnja bit će u potpunosti asfaltirana Marmontova aleja i Ul. Dubovac do prvog ulaza u Pivovaru. Sukladno gore navedenim najavljenim fazama radova od subote 6. 3. do 31. 5. uvodi se nova regulacija prometa kako slijedi:
  • Obilazni pravac iz  smjera Borlina prema centru grada: osobna vozila će se kretati ulicama: Žumberačka ul. – Donja Jelsa – Most Hrnetić – Hrnetić – Drežnik – Splitska ul. – Ul. A. Krupe i dalje u smjeru kretanja.
  • Obilazni pravac iz smjera centra grada prema Borlinu: osobna vozila će se kretati sljedećim ulicama: Marmontovom alejom – Kupska ul. – Pivovarska ul.– Ul. M. J. Šporera – privremenom prometnicom desno iz Ul. M. J. Šporera prema parkiralištu Pivovare, povratno na Ul. Dubovac i dalje u smjeru kretanja.  
Također, u subotu i nedjelju (6. i 7. ožujka) predviđeni su radovi na vodovodnoj infrastrukturi u Ul. A. Nemčića u periodu od 8 do 16 sati.
Grad Karlovac izdao je i posebno Rješenje izvođaču radova tvrtki Euroasfalt u kojem se, između ostalog, precizno navodi koji kamioni (registarske oznake) se mogu kretati sporednim ulicama, u kojem periodu, uz posebnu naznaku da tim ulicama moraju prometovati uz dodatni oprez.
Tijekom ožujka Grad Karlovac poslao je i dopis svakom kućanstvu na području Dubovca, Borlina,  Donjih i Gornjih Stativa, Hrnetića i Drežnika, Mala Jelsa, Donja Jelsa, Gornja Jelsa, Velika Jelsa (koji su zahvaćeni novom prometnom regulacijom), odnosno na oko 4.000 adresa, u kojima ih obavještavamo o svim aktivnostima izvođača radova u projektu D6, planovima i rokovima, te svim zahvatima na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži, koje izvodi gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija.
Molimo Vas i dalje za povećan oprez u prometu, poštivanje prometne regulacije, te suradnju i strpljenje  jer se radi o iznimno složenom zahvatu koji je je bio krajnje nužan i koji je preduvjet za obnovu i širenje vodoopskrbne i kanalizacijske mreže i prema drugim dijelovima grada.