Pretražite novosti:

Nova parkirališna mjesta u Zvijezdi

21.05.2019.
Nova parkirališna mjesta u Zvijezdi
U sklopu aktivnosti Plana upravljanja Zvijezdom pokrenuto je rješavanje jednog od gorućih pitanja - parkiranje vozila. Stoga će se izvesti proširenje kapaciteta parkirališnih mjesta u Vatrogasnoj ulici. U ovoj fazi parkirališna mjesta bit će na makadamu površine 4.000 m2 s kapacitetom 110 parkirališnih mjesta. Time će se zadovoljiti i potreba parkiranja u vrijeme održavanja manifestacija u središtu grada, poput Zvjezdanog ljeta ili Dana piva.
U Zvijezdi uskoro kreće i obnova zgrade gradske uprave, a projekt  je vrijedan 4,7 milijuna kuna sufinanciran iz fondova Europske unije sa 60 posto bespovratnih sredstava.
- Osim obnove zgrade gradske uprave, možemo se podsjetiti svih ostalih investicija koje se trenutno odvijaju u Zvijezdi, a to su energetska obnova Veleučilišta, projekt Atrija znanja, Centar kompetencija kojega provodi Županija, kao i niz privatnih investicija koje se realiziraju u ovom trenutku u Zvijezdi, pobrojao je voditelj Odsjeka za kulturu i kulturnu baštinu Marinko Pleskina.
- Definirana je i baza ruševnih objekata na području grada Karlovca u kojoj se nalazi 38 objekata. Komunalni redari su u proteklom razdoblju izdali 30 rješenja i imali 65 intervencija na ruševnim objektima, ali treba naglasiti da su to zgrade u privatnom vlasništvu, ili javne zgrade koje nisu u vlasništvu Grada, gdje su naše ovlasti samo uklanjati opasne dijelove, ali ne i uređivati objekte, odnosno obnavljati pročelja i krovove, naglasila je zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić i posebno istaknula problem ruševnih objekata koji su registrirani kao kulturno dobro i koje se nalaze u zaštićenoj povijesnoj jezgri.
- Svako rješenje komunalnog redara mora se dostaviti nadležnom Konzervatorskom odjelu, odnosno moramo imati mišljenje konzervatora o svima aktivnostima i mjerama koje se provode na pojedinim objektima. Mi ćemo i dalje tražiti da vlasnici vode brigu o svojoj imovini što je njihova odgovornost i obveza i ja ih pozivam da u svim slučajevima gdje nailazimo na ove probleme reagiraju po Rješenjima komunalnih redara kako Grad ne bi trebao reagirati putem treće osobe, poručila je Navijalić.
Pojasnila je kako se u izdanim Rješenjima vlasnicima nalaže da uklone opasne dijelove objekata na pročeljima, odnosno krovovima, a ukoliko to ne učine, onda Grad Karlovac to čini putem treće osobe, ali na teret vlasnika.