Pretražite novosti:

Nova oprema za dječja igrališta

28.06.2021.
Nova oprema za dječja igrališta
Tijekom srpnja počet će obnova karlovačkih dječjih igrališta. Naime, svake godine redovno se kontroliraju dječja igrališta kako bi se naručile nove sprave za dječju igru i nadopunila igrališta ili zamijenili dotrajali elementi. Na popisu za obnavljanje ovog ljeta su dječja igrališta u Ul. A. Hebranga, Ul. kralja P. Krešimira IV, Ul. T. Ujevića, Knez Gorici, Borlinu, Ul. A. G. Matoša i Ul. Lj. Šestića.
Na dječjem igralištu u Hebrangovoj ulici, u naselju Luščić bit će postavljeni novi  pješčanik, tobogan, ljuljačke, kombinirana sprava, klackalica, opružna njihalica, antistres podloga i rubnjaci igrališta,  a u Ul. A. G.  Matoša novi tobogan.
U naselju Grabriku, Ul. kralja P. Krešimira IV bit će postavljeni pješčanik, ljuljačke, kombinirana sprava, penjalice i klackalice, vrtuljak i antistres podloga.
U Ul. T. Ujevića  u Novom centru stiže nova penjalica s mrežom, tobogan, opružna njihalica, vrtilica, kombinirana sprava, antistres podloga i rubnjaci igrališta, dok će u istom naselju na igralištu u Ul. Lj. Šestića biti postavljeni ljuljačke, penjalica s mrežom, antistres podloga i rubnjaci.
U Knez Gorici predviđene su ljuljačke, klackalica i kombinirana sprava.
Na Borlinu ljuljačke i kombinirana sprava.Bit će postavljeno i 30 novih koševa za smeće. Trošak obnove postojećih i nabavke novih sprava za dječja igrališta i popratnog uređenja procjenjuje se na 800 tisuća kuna. Obnova je planirana u razdoblju od četiri godine po etapama, pa već idućeg proljeća na red dolaze dječja igrališta u Sarajevskoj ul., Ul. M. Marulića, Ul. M. Držića, Ul. kralja Zvonimira,  Ul. I. Kršnjavog i Ul. B. Kašića.
Stručne službe gradske uprave i tvrtka Zelenilo intervenirat će i pored zadanog plana ukoliko situacija na terenu bude to zahtijevala kako sigurnost boravka djece na igralištima ne bi bila ugrožena.