Pretražite novosti:

Nastavak radova na Borlinu

07.01.2020.
Nastavak radova na Borlinu
Nastavljeni su radovi na rekonstrukciji prometnice DC-6, točnije na raskrižju Žumberačke i Ljubljanske prema Gradišćanskoj ulici pa je od jutra opet zatvorena cesta od ulaza u Pivovaru do raskrižja s Tićarnicom i uvedena nova regulacija prometa.
– Trenutno je to najzahtjevniji projekt i u interesu nam je da se do kraj obavi rekonstrukcija ovog križanja kako bi ga otvorili za promet. Prije i poslije Nove godine odradili smo sastanak s Hrvatskim cestama i izvođačem radova gdje smo točno definirali sljedeće korake. Vjerujem da će se izvođač držati svega dogovorenog. Svjesni smo da je rekonstrukcija križanja vrlo zahtjevna jer se moraju izmještati plinovod i elektro instalacije. Vrijeme od 25 dana za radove ispalo je realno. Zamolio bih sve Borlinčane, stanovnike mjesnih odbora Velika i Mala Jelsa da izdrže još ovaj mjesec. Ovo je prilika da izvođač radova i Hrvatske ceste pokažu da zaista mogu ovako zahtjevan projekt izgraditi na vrijeme i kvalitetno, izjavio je jutros gradonačelnik Damir Mandić na konferenciji za medije na gradilištu.
Grad Karlovac preuzeo je obvezu organiziranja prometa za lokalno stanovništvo, odnosno tranzitni promet s državnih cesta više ne ide gradskim cestama, već državnim kako bi bio omogućen normalniji život svima u spomenutim mjesnim odborima. Na potezu od glavnog ulaza u Karlovačku pivovaru i Žumberačke ulice osigurat će se pješački prolaz s ogradom i prema prema dvorani za potrebe djece koja tamo treniraju.
– Osigurali smo tri prilaza; jedan je od pravca Male Jelse, odnosno od Tićarnice i to tako da će cestom prema Magazinu prolaz ići prema dvorani. S druge strane moći će se dolaziti Žumberačkom ulicom do križanja gdje će biti uspostavljen pješački prolaz prema dvorani i treći način će biti da se vozilo ostavi kod Karlovačke pivovare na njihovom parkiralištu i da se pješice dođe do dvorane. Što se tiče lokalnog stanovništva, oni će moći svojim vozilima dolaziti kući na način da će prelaziti preko parkirališta Karlovačke pivovare, rekao je zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak.
Promet motornih vozila do 3,5 tone nosivosti i linijski autobusni promet ići će od rotora na početku Marmontove aleje prema Novakima, Novim Novakima i Hrnetiću na DC -  228 preko mosta Brodarci, Donjom Jelsom na Ulicu Budim i onda na Veliku Jelsu. Promet iz Novigrada i Ozlja usmjeravat će se na Karlovac preko Ozlja ili autocestom pa izlaz čvor Novigrad ili Karlovac. Ukinuta su tri autobusna stajališta; u Ljubljanskoj, na Borlinu te ispred cafe bara Astralis. Umjesto njih formirano je novo stajalište ispred kućnog broja 20 u Bunjevačkoj ulici.