Pretražite novosti:

Najavljeni 2. Dani obrtništva u gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji - 25. do 27. travnja 2024. godine

18.03.2024.
Najavljeni 2. Dani obrtništva u gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji - 25. do 27. travnja 2024. godine
Dani obrtništva u gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji održat će se od 25. do 27. travnja 2024. godine na lokaciji Školske sportske dvorane Mladost.  
 
Ova manifestacija održava se u organizaciji Obrtničke komore Karlovačke županije i Udruženja obrtnika grada Karlovca, a suorganizatori su Grad Karlovac, Karlovačka županija, Turistička zajednica grada Karlovca i Hrvatska obrtnička komora te pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede. 
 
Sajam se održava na uređenom izlagačkom prostoru od 1.300 m2 zatvorenog prostora i 600 m2 otvorenog prostora ispred Školske sportske dvorane Mladost na adresi Rakovac ulica 1. 
 
Izložbeni prostor dobiva se po sistemu “ključ u ruke”, prema uobičajenim sajamskim standardima, uz važnu napomenu, a to je da je za sve obrtnike, dobrovoljne članove Hrvatske obrtničke komore i OPG-ove sudjelovanje na sajmu potpuno besplatno. Ostali se mogu prijaviti i ukoliko bude slobodnih mjesta, i za njih će sudjelovanje biti besplatno. 
 
Program Sajma bit će obilježen i organizacijom Gastro izložbe gdje će restorani s područja Karlovačke županije predstaviti svoju gastronomsku ponudu, Udruga vinogradara, vinara i voćara Ozalj će imati prigodnu ponudu vinskog asortimana i bit će održana revija frizura i modna revija. 
 
Očekuje se u tri dana trajanja manifestacije dolazak oko 2.000 osnovnoškolaca. Za vrijeme održavanja Sajma učenicima osnovnih škola bit će omogućeno da se aktivno uključe u izradu obrtničkih proizvoda i obavljanje poslova pojedinih obrtničkih struka te da se pobliže upoznaju s mogućnostima školovanja. S druge strane, biti će poslodavci, odnosno obrti koji će nuditi mogućnost zapošljavanja i opis pojedinog posla koje će učenike i roditelje zanimati.
 
Ceh frizera i kozmetičara organizirat će reviju frizura te šišanje posjetitelja za cijelo vrijeme trajanja sajma uz dobrovoljni prilog koji će biti doniran u humanitarne svrhe. 
 
Ceh cvjećara Udruženja obrtnika grada Karlovca pripremiti će veliki fotokutak za fotografiranje i uspomenu sa Sajma. 
 
U subotu 27.4.2024. godine na Vunskom polju održavati će se Županijske obrtničke igre gdje će obrtnici sa područja Karlovačke županiji odmjeriti snage u sportovima poput nogometa, pikada, bele, tenisa, stolnog tenisa, zabijanja čavla i panj, kuglanja, potezanje užeta, odbojka na pijesku i još par sportova iznenađenja za odrasle i djecu. Također, u subotu 27.4.2024. godine tijekom dana odvijati će se i „Humanitarni kotlić“ na kojem će se pripremljene porcije dijeliti uz dobrovoljni prilog koji će biti doniran u humanitarne svrhe.
 
 
Sajam ima dva glavna cilja: 
1) Posjet osnovnoškolaca iz svih krajeva Karlovačke županije i promocija deficitarnih zanimanja 
2) Jačanje pozicija malog i srednjeg obrtništva