Pretražite novosti:

Medalja Grada Karlovca Georgiju Paru

05.02.2018.
Medalja Grada Karlovca Georgiju Paru
Gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić dodijelio je Medalju Grada Karlovca Georgiju Paru za izniman redateljski i pedagoški doprinos umjetničkom djelovanju i kazališnoj sceni Karlovca. Medalja je Paru uručena prigodno na pozornici Gradskog kazališta Zorin dom, po završetku premijerne izvedbe Parove predstave "Dobar čovjek Bažulek". Redatelj Georgij Paro kratko je ali upečatljivo komentirao dobivenu nagradu; "Oduvijek sam se doživljavao Karlovčaninom, ali nikad toliko kao večeras."
Hrvatski kazališni nestor, Georgij Paro, trajno je obilježio karlovačku kazališnu scenu i umjetničkim djelovanjem obogatio ne samo repertoar Gradskog kazališta Zorin dom, već i generacije karlovačkih mladih umjetnika – glumaca i na stotine gledatelja kojima je kroz postavljene predstave Paro prenosio svoju redateljsku i dramaturgijsku strast. Karlovački osnovnoškolac, a zatim i gimnazijalac, vraćao se redovito Karlovcu i u svojim redateljskim danima,  a ove 2018. godine obilježava 60 godina svog profesionalnog djelovanja.
Stoga je i službeno Grad Karlovac odao priznanje Georgiju Paru koji je svoje ogromno znanje i umjetničko iskustvo nesebično dijelio podjednako pod svjetskim kazališnim reflektorima i na lokalnim "daskama". 

 
 
Pitaj Koranu
Virtualna asistentica Korana