Pretražite novosti:

Kreće potpuna rekonstrukcija atletske staze

22.01.2019.
Kreće potpuna rekonstrukcija atletske staze
Središnji državni ured za sport financirat će potpunu rekonstrukciju atletske staze na karlovačkom stadionu "Branko Čavlović - Čavlek". Sporazum o financiranju projekta izgradnje atletske staze potpisan je danas između Središnjeg državnog ureda za sport i Grada Karlovca. Rekonstrukcija devastirane atletske staze otvorit će brojne nove mogućnosti za karlovački sport, ali i šire za sportske pripreme i priredbe svih razina. Vrijednost rekonstrukcije je 3,6 milijuna kuna, slijedi postupak javne nabave, a staza bi trebala biti završena do rujna ove godine.
 - Očekujem da je ovo ulaganje u sportsku infrastrukturu u gradu Karlovcu ulaganje za bazično bavljenje sportom, a s druge strane ne sumnjam da će Atletski klub i svi naši atletičari i drugi sportski klubovi u Karlovcu maksimalno iskoristiti prednosti ovako kvalitetne staze. Osim staze obnovit će se i borilišta vezana uz atletiku i mogu reći da nam je cilj zajedno s Atletskim savezom Hrvatske u neko dogledno vrijeme u Karlovac dovesti reprezentativna međunarodna natjecanja, istaknuo je gradonačelnik Mandić.
Zamjenik državne tajnice za sport, Krešimir Šamija rekao je kako vjeruje da će atletska staza biti maksimalno eksploatirana.
- Nadamo se da će ovo ulaganje biti na korist cijeloj sportskoj zajednici i maksimalno eksploatirano, naglasio je Šamija.
– Ovim potezom, Karlovac se vraća na atletsku scenu u Hrvatskoj i nadamo se da će naši atletičari postizati još bolje rezultate, poručio je predsjednik Karlovačke športske zajednice Želimir Feitl.