Pretražite novosti:

Kreće gradnja vrtića Grabrik, a za godinu dana i onog u Mahičnu

28.09.2018.
Kreće gradnja vrtića Grabrik, a za godinu dana i onog u Mahičnu
Kroz par dana započet će radovi na izgradnji vrtića Grabrik što će potrajati narednih 11 mjeseci nakon čega će objekt biti u potpunosti spreman za korisnike s početkom iduće pedgoške godine. Na 7.200 četvornih metara zemljišta biti će izgrađen prizemni objekt, od 3.216 kvadrata, vrijednosti oko 24 milijuna kuna. Podsjećamo da je Grad Karlovac u proteklih pet godina u izgradnju i obnovu vrtića uložio skoro 60 milijuna kuna što je Karlovac, prema riječima gradonačelnika Mandića, sačuvalo od demografskog sloma, ali i značajno podiglo standard boravka u vrtiću.
Gradonačelnik Mandić najavio je i izgradnju novog dječjeg vrtića u Mahičnu u vrijednosti osam milijuna kuna, a projekt je prijavljen na EU natječaj. Time bi se po završetku gradnje vrtića Grabrik taman zapčela izgradnja novog vrtića u Mahičnu.
- Nije cilj samo obnoviti objekte, nego da ti objekti zadovolje sve potrebe za smještajem djece, naglasio je gradonačelnik Mandić i s riječima optimizma oko rokova potpisao ugovor o izgradnji s tvrtkom AB gradnja.