Pretražite novosti:

Kreativnost, izvrsnost i deficitarna zanimanja

14.10.2019.
Kreativnost, izvrsnost i deficitarna zanimanja
Druga godina provođenja programa KA RADDAR bila je tema konferencije za medije održane u utorak, 15. listopada, u Tehničkoj školi u Karlovcu. O temi su govorili župan Karlovačke županije Damir Jelić, zamjenica gradonačelnika Grada Karlovca, Andreja Navijalić, ravnatelj Tehničke škole Ivan Janković, kao predstavnik škole provoditelja prjekta te profesor mentor Anto Gagula. Konferenciji su nazočile i predstavnice partnera na projektu, ravnateljica Gimnazije Karlovac Snježana Štranjgar te tajnica Zajednice tehničke kulture Karlovačke županije Suzana Šnajder. Ovaj je projekt Karlovačke županije pohvaljen kao vrlo vrijedan i zanimljiv učenicima, projekt koji potiče kreativnost i izvrsnost, a usmjeren je ponajviše prema deficitarnim zanimanjima. Prema riječima ravnatelja Tehničke škole u Karlovcu Ivana Jankovića već je prva godina njegova provođenja pokazala rezultate u ovoj školi jer je škola upisala značajno veći broj učenika upravo u ova deficitarna zanimanja.
Program KA RADDAR je temelj za što ranije usmjeravanje mladih prema STEM području i deficitarnim zanimanjima, odnosno prema tržištu rada te kvalitetna poveznica obrazovnog i gospodarskog sustava Karlovačke županije. Karlovačkoj županiji je uručen certifikat za Program KA RADDAR te je postao registrirana europska točka izvrsnosti. Ove će godine program pohađati 201 učenik 7. i 8. razreda osnovnih škola s područja Karlovačke županije, u 13 različitih predmeta.
Radionice se održavaju svake druge subote u trajanju od 3 sata, na 3 lokacije u školam partnerima – Gimnazija Karlovac, Tehnička škola Karlovac i Zajednica tehničke kulture.