Pretražite novosti:

Kontroliranje mjera HZJZ-a i Stožera CZ

23.10.2020.
Kontroliranje mjera HZJZ-a i Stožera CZ
Grad Karlovac mjesecima i putem svog Komunalnog redarstva djeluje preventivno i edukativno u provođenju mjera i naputaka hrvatskog stožera Civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u uvjetima epidemije bolesti COVID-19.
Cilj je jedan, u što boljoj suradnji i komunikaciji s građanima Karlovca čuvati zdravlje i posao svih nas nošenjem zaštitnih maski, korištenjem dezinfekcijskih sredstava, nošenjem rukavica, držanja adekvatnog razmaka i slično.
Komunalni redari Grada Karlovca svakog dana u tjednu obilaze ugostiteljske objekte, trgovačke centre, trgovine, prostore uslužnih djelatnosti javnog i privatnog sektora … kako bi kontrolirali i educirali o provođenju mjera, ali ne i kažnjavali ili sankcionirali, s obzirom da to nije u njihov ovlasti. Komunalni redari izlaze i na teren po dojavama građana o nepoštivanju mjera, a sve zatečene situacije i eventualna nepoštivanja mjera dostavljaju izvješćem Stožeru civilne zaštite Grada Karlovca.  U ovom poslu komunalnim redarima od nedavno su se priključili i članovi Stožera CZ Grada Karlovca, a  u kontroli provođenja mjera i preventivnog djelovanja dodatno pomažu i članovi karlovačke Javne vatrogasne postrojbe. Komunalni redari od ovog tjedna su i u kontroli gradskih tvrtki i ustanova kako zaposlenicima i korisnicima usluga osigurali uvjete poslovanja sa što manje rizika zaraze korona virusom.
Karlovčani su se dosad pokazali kao vrlo susretljivi i odgovorni građani svoje zajednice pa u 90% posto kontrola redari nailaze na odgovorno i temeljito poštivanje mjera.
Osim komunalnih redara, čitavo vrijeme, situaciju kontroliraju i inspektori iz Službe civilne zaštite Karlovac, Odjel inspekcije Karlovac u suradnji s karlovačkom policijom, koji osim opomena imaju mogućnost i pokretanja prekršajnih postupaka. Oni pored trgovina, ugostiteljskih objekata, uslužnih djelatnosti i javnog prijevoza posebno nadziru veća okupljanja i rad noćnih klubova.
Pozivamo sve građane Karlovca na odgovorno i savjesno ponašanje u uvjetima pandemije jer život ne smije stati, a to je jedino moguće čuvanjem zdravlja, a time i egzistencije.