Pretražite novosti:

Komunalni odjel vodi brigu o kvaliteti svakodnevnog života grada i građana

01.03.2019.
Komunalni odjel vodi brigu o kvaliteti svakodnevnog života grada i građana
Grad Karlovac ove je godine povećao Odsjek redarstva za 70 posto, ustrojivši prometno redarstvo i u proteklih šest mjeseci zabilježio više od 900 intervencija komunalnih i prometnih redara.
- Uvođenje reda u prometnu i komunalnu kulturu ponašanja primjećuju i građani s čijom suradnjom je jedino moguće postići krajnji cilj na zadovoljstvo svih stanovnika grada Karlovca, istaknula je pročelnica Hermina Komanac, predstavljajući najznačajnije aktivnosti koje u tom Odjelu provode.
Naglasila je i kako su građani to dobro prihvatili, te kako im nije cilj kažnjavati građane, već da svi naučimo što smijemo, a što ne i pomognemo jedni drugima. Iako je trenutno tendencija rasta, kroz naredno razdoblje očekuje se stagnacija i pad broja predmeta i kazni, što je i cilj prometnog redarstva.
Odjel teži i da do svake kuće na području Karlovca "dovede" asfalt.
- U protekloj godini pokrenuli smo projekt u sklopu kojeg nastojimo, u suradnji s mjesnim odborima i gradskim četvrtima i u skladu s financijskim mogućnostima, svake godine napraviti što više. Naravno, to nije posao kojega možemo odraditi u jednoj ili dvije godine, ali tendencija je rasta broja prometnica koje u godini asfaltiramo, kao i financijskog iznosa koji za tu namjenu odvojimo. U 2018. godini smo asfaltirali pet prometnica za iznos od 1,9 milijuna kuna, dok ove godine planiramo asfaltirati petnaest prometnica za 3,5 milijuna kuna. Među njima su prometnice na Maloj Švarči, Tičarnici, u Vukmaniću, Vukmanićkom Cerovcu, u Mjesnom odboru Gradac … , naglasila je između ostalog Komanac.
Osvrnula se i na geoinformacijski sustav Grada Karlovca koji se svake godine nadograđujemo, a  evidentira sve karlovačke prometnice, mostove, zelene površine, stabla, dječja igrališta, podloge za komunalnu naknadu, vatrogastvo, oborinske kanale i slično.
Kroz ovaj Odjel radi se i na interventnim mjerama obrane od poplava, održavanju parkova, higijeni grada, javnoj rasvjeti, održavanju groblja i objekata u vlasništvu Grada u uskoj suradnji s gradskim tvrtkama. Grad ima i oko 350 stanova koje održava, 33 dječja igrališta, zatim poslovne prostore, društvene domove ...
- U 2019. godini radit ćemo na tri društvena doma, postaviti još dva dječja igrališta, regulirati zakup javnih površina, terasa, reklama, spomeničke rente i čuitav niz drugih aktivnosti za što ugodniji život u gradu Karlovcu.