Pretražite novosti:

Kod Bakija sve više gostiju, pa se kapaciteti proširuju

29.08.2018.
Kod Bakija sve više gostiju, pa se kapaciteti proširuju
Restoran i motel „Kod Bakija“ na Jelašima bilježi sve veći broj gostiju, kako u restoranu, tako i motelu, pa su kapaciteti postali premali, napominje vlasnik Ibrahim Jušić. Ovo je treća sezona da ovaj motel i restoran rade pod novim vlasnikom i novim imenom, a Jušić je zadovoljan što je ušao u ovaj posao.
- Mi smo zadovoljni. Zatekli samo devet radnika, a  sad ih imamo 17 tako da smo napravili ono što sam očekivao. Imamo deset soba i 25 ležajeva. Zadovoljni smo posjetom, a uglavnom dolaze stranci, europski turisti, kazao je Jušić.
Na tom tragu Ibrahim Jušić planira povećanje kapaciteta, tako da je kupio devastirani objekt u neposrednoj blizini na Slunjskim brdima.
- Moj projekt je da ovo u budućnosti bude jedan mali motel s 20-ak soba, a okoliš bi uredio kao kamp odmaralište s bungalovima. U planu je da do 1. travnja iduće godine sve bude spremno za prve goste. Projekt se financira sredstvima tvrtke i mojim vlastitim sredstvima, a visina investicije bi mogla biti oko 500 tisuća eura.  Dobit ćemo još nekih 30-ak kreveta, jer sad nemamo dovoljno kapaciteta. To je će biti 15 soba i jedan apartman. Povezat ćemo ovaj projekt sa postojećim tako da ćemo  tamo koristiti restoran, pojasnio je Jušić.
Gost „Kod Bakija“ bio je gradonačelnik Damir Mandić, koji je pohvalio ovu privatnu investiciju, napomenuvši da se u Karlovcu završavaju još dva smještajna objekta. Također zahvaljujući potporama Grada povećao se broj fizičkih osoba koje su otvorile smještajne kapacitete.
- Sve dionike u turizmu trebalo bi, rekao bih, uglazbiti i spojiti  i da iz te suradnje proizlaze projekti koji će biti na dobrobit svih. Svjesni smo da turizam ne može biti glavni moment razvoja našeg grada, ali turizam je veliki potencijal za razvoj. Nama je cilj u narednom razdoblju strukturirati karlovačku ponudu u turizmu kroz određene lokacije koje mogu biti zanimljive turistima. Kao uprava ćemo nastojat i nastojimo biti od koristi svim privatnim investitorima koji kreću putem ulaganja u turistički sektor i gdje možemo kao Grad i putem podrške, ali i putem potpora biti na raspolaganju, naglasio je Mandić.  
Karlovački turizam ide naprijed, ali to mora biti jedna strateška priča koja će imati svoju strukturu i to mora biti turistički proizvod koji će biti prepoznatljiv ne samo u Karlovcu nego i šire, dodao je gradonačelnik.