Pretražite novosti:

Karlovački studenti vlakom će putovati besplatno – Grad sufinancira 9,95 eura koje sada plaćaju

10.01.2024.
Karlovački studenti vlakom će putovati besplatno – Grad sufinancira 9,95 eura koje sada plaćaju
Karlovački studenti od idućeg će mjeseca vlakom do fakulteta i nazad putovati besplatno jer će Grad Karlovac sufinancirati 9,95 eura koje sada plaćaju za mjesečnu kartu.

Riječ je o pilot projektu Vlade RH koji od listopada 2022. omogućava redovnim studentima neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja po cijeni mjesečne karte od 9,95 eura. Ubuduće će karlovačkim studentima ta putovanja biti besplatna jer će Grad Karlovac sufinancirati spomenuti iznos.

Uvjeti su samo da imaju prebivalište na području Grada Karlovca i da su redovni studenti stručnog ili sveučilišnog preddiplomskog, diplomskog ili integriranog diplomskog  sveučilišnog studija što  dokazuje potvrdom obrazovne ustanove o redovitom upisu  u akademsku 2023./2024. godinu, te da podnesu zahtjev za sufinanciranje troškova javnog prijevoza (željeznicom), objavljen na www. karlovac.hr. Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje troškova javnog prijevoza (željeznicom) redovnih studenata s prebivalištem na području grada Karlovca objavljen je danas i otvoren je idućih 15 dana.

Prijave se dostavljaju na prijevoz.studenti@karlovac.hr