Pretražite novosti:

Karlovac i Vukovar od danas i službeno gradovi - prijatelji

06.11.2018.
Karlovac i Vukovar od danas i službeno gradovi - prijatelji
Grad Vukovar upisao se danas i službeno na listu gradova prijatelja Grada Karlovca. Povelju o prijateljstvu i suradnji svečano su u Karlovcu potpisali gradonačelnik Mandić i gradonačelnik Penava. Iako su dva grada već ranije bila povezana nizom zajedničkih aktivnosti u području školstva, suradnja je sada i  formalizirana kako bi se što više ljudi i institucija u nju uključilo. Oba gradonačelnika uvjerena su kako gradovi mogu puno jedni od drugih naučiti zbog slične ratne povijesti i poratnog razvoja, ali i činjenice da imaju i prirodne sličnosti jer oba grada leže na rijekama koje imaju svoje velike potencijale.
– Nadam se da ćemo se viđati češće, da će se suradnja proširiti, a ono što ćemo učiniti biti na dobrobit građana Karlovca i Vukovara. Želim da nastavimo dobru suradnju kojoj težimo i kroz koju će se izroditi puno dobrih stvari. Mi smo posjet Karlovcu iskoristili i da vidimo Aquatiku; vi ste na četiri rijeke, mi na dvije i razmišljamo u sličnom smjeru o određenim projektima. Zanimalo nas je kako je ta uspješna priča ispričana u Karlovcu  i htjeli smo ta iskustva proučiti, vidjeti, kako bismo ih danas-sutra mogli implementirati u svome gradu, kazao je gradonačelnik Grada Vukovara Penava.
– Oba grada sa svojim potencijalima i prednostima, ali i problemima i u hrvatskim i europskim okvirima mogu puno jedan od drugog učiti, te, koliko god to bilo teško, razmišljati da duh optimizma može riješiti probleme s kojima se suočavamo. Vjerujem da će to naša suradnja vrlo brzo pokazati, rekao je između ostalog gradonačelnik Mandić.