Pretražite novosti:

Još jedan komunalni zahvat na Dubovcu

03.08.2018.
Još jedan komunalni zahvat na Dubovcu
Počelo je uređenje spoja Ulice Herta Turza koja počinje na Dubovcu i Ul. Luščić ispod groblja, kako bi i taj dio gradske četvrti Dubovac "izašao" iz makadamske prašine. Radove je danas obišao zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak koji je u društvu predsjednice GČ, Snježane Cindrić, objasnio da se radi o budućoj dvosmjernoj ulici, s nogostupom za pješake i bicikliste te zaštitnom ogradom za dječje igralište koje se tamo nalazi, a uz budući nogostup. Zahvat je pokrenut na inicijativu Gradske četvrti Dubovac, a trebao bi biti gotov u roku od dvadeset dana, nakon čega će taj dio Dubovca dobiti jednu sasvim drugačiju vizuru. Zamjenik gradonačelnika osvrnuo se i na značajan projekt Strmačkog dola koji je realiziran u ovoj četvrti, te najavio rekonstrukciju Marmontove aleje.    
- Završili smo projekt Strmačkog dola s izgradnjom oborinske odvodnje, vodovoda, kanalizacije i ostale komunalne infrastrukture vrijedan 8,7 milijuna kuna koji je Grad Karlovac financirao zajedno s Hrvatskim vodama i Vodovodom i kanalizacijom. Hrvatske ceste najavile su uskoro i natječaj za rekonstrukciju Marmontove aleje, još jedne velike investicije na području Dubovca, koju će također sufinancirati Grad Karlovac i Vodovodo i kanalizacija, a koštat će više od 40 milijuna kuna, naglasio je zamjenik gradonačelnika.
Predsjednica Gradske četvrti Dubovac, Snježana Cindrić rekla je kako će ovo uređenje puno značiti za stanovnike Dubovca, a i djeci na igralištu bit će ugodniji boravak. Ujedno je zahvalila Gradu na ovom, ali i na svim ostalim projektima na Dubovcu