Pretražite novosti:

Još bolja stimulacija stiže iz Grada za mlade poduzetnike i poljoprivrednike

25.01.2019.
Još bolja stimulacija stiže iz Grada za mlade poduzetnike i poljoprivrednike
U tijeku je javno savjetovanje o pravilnicima na temu dodjele potpora poduzetnicima i poljoprivrednicima na području grada Karlovca.
Ovo su dva vrlo važna dokumenta jer se njima određuju pravila dodjele potpore malim poduzetnicima, odnosno poljoprivrednicima. Postoji veliki interes za financijske potpore kojima Grad Karlovac potiče dobru poduzetničku klimu i pomaže osobito mladim poduzetnicima, istaknula je  pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam, Andrea Vrbanek.  
Prijedlozi pravilnika donose neke izmjene poput one da mladi poduzetnici imaju veće potpore nego do sada, odnosno priznavanje 80 posto ulaganja, umjesto dosadašnjih 70 posto, a tako i mladim poljoprivrednicima.
- Najkorištenija potpora u poduzetništvu dosad je bila ona za proizvodne djelatnosti, što je pozitivno, jer znači da ljudi nabavljaju novu opremu, šire svoju proizvodnju, a što gotovo uvijek znači i nova zapošljavanja, naglasila je pročelnica Vrbanek.
Po završetku javnog savjetovanja o pravilnicima, raspisat će se javni poziv za dodjelu potpora, a zahtjevi se rješavaju po redoslijedu zaprimanja. Ovom procedurom je bitno ubrzana dodjela potpora, u odnosu na natječajnu proceduru, jer gradska uprava reagira promptno po zvakom pristiglim zahtjevu. Za svaku isplaćenu potporu, slijedi kontrola uloženog novca na terenu. Zato se pozivaju svi zaintersirani građani da se uključe u javno savjetovanje. Ove godine poljoprivrednici imaju na raspolaganju potpore u vrijednosti 1,3 milijuna kuna, a poduzetnici 1,1 milijun kuna.

PRAVILNIK - poljoprivreda
PRAVILNIK - poduzetništvo