Pretražite novosti:

Izmjene u regulaciji prometa na Dubovcu

21.01.2021.
Izmjene u regulaciji prometa na Dubovcu
Zbog daljnjih zahvata na gradilištu rekonstrukcije D6, uvode se manje izmjene u regulaciji prometa od ponedjeljka, 25. siječnja. (Faza radova dok je za promet zatvorena Kupska ulica).
 
Promet osobnih vozila (motornih vozila do 3,5t dozvoljene nosivosti)
U smjeru PIVOVARE: od kružnog raskrižja Marmontove aleje, Primorskom ulicom u Ulicu Frana Supila, lijevo u Ulicu Ruđera Boškovića, Pivovarskom ulicom do Šporerove ulice i dalje na Ulicu Dubovac u smjeru kretanja (Slika 1) 
Promet vozila iz smjera PIVOVARE u smjeru grada ne mijenja se u odnosu na sadašnje stanje. (Državnom cestom D6 do raskrižja s Ulicom Antuna Nemčića, Ulicom Antuna Nemčića, Ulicom Luščić, Ulicom Miroslava Krleže do državnih cesta D545 ili D6 i dalje u smjeru kretanja. 

Promet kamiona (motornih vozila iznad 3,5t dozvoljene nosivosti):
Od kućnog broja 18 Ulice Dubovac u smjeru CENTRA je zabranjen promet navedenih vozila kao i Žumberačkom ulicom, Ulicom Donja Jelsa, Brdo i Brodarci. Sav navedeni promet se odvija državnom cestom D6 u smjeru Novigrad i obratno do pivovare odnosno kućnog broja 18 Ulice Dubovac
 
Autobusni prijevoz:
Stajališta linijskog prometa autobusa javnog gradskog prijevoza na području gradske četvrti Dubovac ne mijenjaju se u odnosu na trenutnu situaciju na terenu, donosno, zadržava se stajališta istočno od Nemčićeve ulice na parkiralištu Nacionalnog svetišta.
Na području mjesnog odbora Borlin mijenja se ruta prometovanja linijskog prijevoza na način da će se linijski promet odvijati svojim prvotnim smjerom prometovanja državnom cestom D6 u smjeru Gornjih Stativa i obratno. (Slika 2.)
 
 
Grad Karlovac nastoji što više olakšati prometovanje spomenutim područjem te u tom smislu intenzivno surađuje s izvođačem radova kako bi regulacije prometa bile što jednostavnije s obzirom na okolnosti, odnosno obim i složenost rekonstrukcije.
Također smo uspješno dogovorili „izmještanje“ kamionskog prometa u smjeru Novigrada i dodatno rasteretili alternativne smjerove prometovanja za građane, odnosno vozače osobnih automobila.
Svi mjesni odbori i gradske četvrti redovito su na raspolaganju građanima za dodatne informacije, te dodatno komuniciramo s Dječjim vrtićem Dubovac i Osnovnom školom Dubovac kako bi korisnici i prema tim točkama nesmetano prometovali. Očekuje se da će ovakva regulacija prometa biti na snazi tri tjedna do mjesec dana.
Prilikom svake nove regulacije prometa prioritet i fokus nam je najprije na sigurnosti građana, odnosno stanovnika na spomenutim lokacijama, a posebno pješaka i djece.
Stoga molimo sve vozače osobnih automobila na strpljenje i razumijevanje kao i dosad, a Grad Karlovac će i dalje javnost informirati o svim novim izmjenama u prometnoj regulaciji, te u dogovoru s izvođačem u datom trenutku pronaći najbolja moguća rješenja privremene prometne regulacije.
Pitaj Koranu
Virtualna asistentica Korana