Pretražite novosti:

I ove godine ide program "Asfalt do svake kuće"

29.07.2020.
I ove godine ide program
Program Grada Karlovca „Asfalt do svake kuće“, koji obuhvaća asfaltiranje makadamskih cesta u ruralnim djelovima grada provodi se i ove godine.
– Saslušali smo želje i potrebe gradskih četvrti i mjesnih odbora, isprojektirali smo dionice za asfaltiranje i regulirali njihovo vlasništvo, pripremili troškovnike, odabrali temeljem Zakona o javnoj nabavi izvođače radova i u narednim danima kreće asfaltiranje cesta u pet mjesnih odbora i gradskih četvrti, najavio je zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak.
Ove godine u program "Asfalt do svake kuće" ušle su makadamske ceste u Donjoj Zastinji, na Turnju, Šišljaviću, Brođanima, Cerovcu Vukmanićkom i Ladvenjku, ukupne dužine 1.410 metara i vrijednosti radova 1,320 milijuna kuna.
Istovremeno s radovima pokrenute su i pripreme za iduću godinu, odnosno odabir i projektiranje novih dionica. Prošle godine kroz ovaj program asfaltirano je dionica na devet lokacija ukupne vrijednosti 2,5 milijuna kuna.  
Što program „Asfalt do svake kuće“ znači za mještane kazao je predsjednik Mjesnog odbora Orlovac, Josip Obranović, gdje je također prošle godine uređena makadamska ulica u dužini od 80 metara.
- Program je vrlo uspješan i jako je dobro što se krenulo u njegovu realizaciju jer radi se o odvojcima koje mjesni odbori ne bi mogli sami financirati iz svojih proračuna. Po ovom programu se vidi da Grad Karlovac drži do svojih stanovnika i na rubnim područjima grada, naglasio je Obranović.