Pretražite novosti:

Hostel Karlovac bilježi dobre rezultate

28.07.2021.
Hostel Karlovac bilježi dobre rezultate
Omiljeno odmaralište Karlovčana - Hostel Karlovac u Selcu,  u vlasništvu Grada Karlovca, ove sezone bilježi bolje rezultate od prošlogodišnjih. Lipanj je protekao vrlo dobro, a nakon posjeta karlovačkih umirovljenika, polaznika škola u prirodi, djece karlovačkih vrtića, u Selcu su boravili na sportskim pripremama i rukometaši. Trenutno su u hostelu gimnastičari,  slijede judaši, pa članice i članovi Taekwondo kluba Prana.
U rujnu se očekuju nove grupe škole u prirodi i poslovne grupe na team buildingu. Ostatak sezone ovisit će najprije o epidemiološkim mjerama, a onda i drugim različitim okolnostima koje prate ti utječu na turizam. Hostel trenutno radi s pola kapaciteta, upravo zbog mjera koje su na snazi.
U Hostelu su posebno zadovoljni da su sve ostale sobe za pojedinačne goste popunjene sve do sredine rujna. Grad Karlovac koristi svaku priliku da i svojim gostima, posebice prijateljskih gradova, predstavi i pokaže mogućnosti i ponudu Hostela Karlovac te obale i plaža uz koje se objekt nalazi, što redovito nailazi na pozitivne reakcije, pa i njihove ponovne povratke na ovo odredište.
Statistički na današnji dan to izgleda ovako (podaci za 2020. godinu odnose se na cijelu godinu).
                             2019.                     2020.                     2021.
noćenja               15.990                   6.619                     10.739          67% od 2019.
dolasci                   3.778                   1.566                       2.527          67% od 2019.
 
Do početka srpnja ove sezone Hostel je posjetilo preko tisuću Karlovčanki i Karlovčana.  Procjenjuje se da će do kraja ljeta više od polovice svih gostiju biti iz Karlovca što posebno veseli i ide u prilog nastojanjima gradske uprave da Hostel Karlovac bude najprije omiljeno odmaralište Karlovčana, a onda i svih drugih gostiju. Hostel Karlovac jedan je od rijetkih turističkih objekata koji nije privatiziran već je ostao u vlasništvu lokalne samouprave odnosno Grada Karlovca kako bi najprije bio u svrhu odgoja, obrazovanja i sporta, a zatim i turizma. To je ujedno i dodatni motiv da se kontinuirano ulaže u obnovu i modernizaciju objekta.