Pretražite novosti:

Hana je prva karlovačka beba u 2019. godini

02.01.2019.
Hana je prva karlovačka beba u 2019. godini
Hana Bakšić iz Karlovca prva je karlovačka beba u 2019. godini. Malena Hana rođena je u 9 sati i 48 minuta i mlađa je sestra trogodišnjeg brata Leona. Karlovački gradonačelnik tradicionalno je prvog dana u godini obišao rodilište Opće bolnice Karlovac i Darivao Hanu i njenu majku, u pratnji voditelja Službe primarijusa Željka Štajcera i ravnatelja Opće bolnice Ervina Jančića. Ravnatelj Opće bolnice Karlovac primarius dr. Ervin Jančić uručio je prvoj rodilji u 2019. godini poklon hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.
U 2018. godini u karlovačkoj bolnici rođeno je 825 djece, što je dva poroda manje nego 2017. godine, a trend pada broja poroda je nažalost konstantan.
- Opća bolnica Karlovac u suradnji s Karlovačkom županijom ulaže napore u uređenje i opremanje bolnice. Prošle smo godine završili projekta uređenja dnevnih bolnica, uključujući ginekologiju s novih sedam ambulanti prikladnih za praćenje trudnoće. Prošle godine otvorili smo i novouređeni odjel ginekologije, istaknuo je Jančić.
Gradonačelnik Damir Mandić dodao je da Grad Karlovac odrađuje puno aktivnosti kako bi popravio demografski sliku, a najvažnije je stvoriti uvjete da se mladi ljudi odluče za osnivanje obitelji.
- Svaki novi život raduje, danas u Hrvatskoj odlučiti se za roditeljstvo, očito je potrebna jedna viša razina hrabrosti. Svi mi koji smo u sustavu donošenja odluka moramo biti svjesni da možemo stvarati uvjete da prije svega ekonomski razlog ne bude razlog o kojem će netko morati promišljati u tom kontekstu. Grad Karlovac nastoji stvarati kvalitetne uvjete, i što se tiče jednokratnih naknada, ali i stvaranja drugih uvjeta poput izgradnje vrtića. Želimo stvoriti klimu da karlovački roditelji imaju gdje s djecom dok su na poslu, istakao je gradonačelnik Mandić.