Pretražite novosti:

Gradonačelnik posjetio uspješan karlovački OPG

06.08.2020.
Gradonačelnik posjetio uspješan karlovački OPG
Na OPG-u Damir Mance u Skakavcu uzgajaju se trešnje i jagode, a nasadi voćki podignuti su uz pomoć fondova Europske Unije, potpora za poljoprivrednike Republike Hrvatske i Grada Karlovca.
- Osnovna djelatnost našeg OPG-a već dvadeset godina je proizvodnja jagoda i trenutno raspolažemo s nasadom od 35 tisuća sadnica. Proizvodnja nam dobro ide, sve odrađujemo s puno ljubavi, pa smo zbog toga i krenuli s proizvodnjom trešanja. Htjeli smo proširiti svoj OPG i ponuditi svojim kupcima više kvalitetnog voća. Uzgajamo pet sorti trešanja, a ima ih u našem voćnjaku 550, ističe  zadovoljno vlasnik OPG-a, Damir Mance.
Briga o ovom obiteljskom gospodarstvu pokazuje kako se može uspjeti i postati prepoznatljivi na tržištu. OPG Mance danas je posjetio i obišao gradonačelnik Damir Mandić.
– Programima Grada Karlovca u poljoprivredi želimo podržati poljoprivrednike kojima je to osnovna djelatnost. U vrijeme epidemije karlovački OPG-ovi su se iskazali i pokazali da su potenti u proizvodnji, dobro organizirani zbog čega su se i dobro snašli u ovoj nepovoljnoj gospodarskoj situaciji. U narednom razdoblju imamo u planu programe kojiima ćemo još više pomoći OPG-ovima, najavio je gradonačelnik Mandić.
Naime, Grad Karlovac već dugi niz godina provodi programe potpore za poljoprivrednike, a u ovoj godini osigurano je više od 1,6 milijuna kuna. Najveći dio potpora izdvaja se za mehanizaciju, ali i za edukaciju, promidžbu i druge poslovne aktivnosti.
- Zadnjih par dana pokazalo se bitnim da unutar tih potpora postoji i mjera koja financira osiguranje poljoprivrednih nasada, a vremenska nepogoda koja je pogodila Karlovac i županiju nedavno dokazuje da treba ulagati i u taj dio poslovanja, naglasio je gradonačelnik Mandić.
Pitaj Koranu
Virtualna asistentica Korana