Pretražite novosti:

Gradi se prometnica prema CGO Babina Gora

02.04.2019.
Gradi se prometnica prema CGO Babina Gora
Počela je izgradnja pristupne ceste od oko dva kilometra prema budućem Centru za gospodarenje otpadom Babina Gora. Gradilište su jučer obišli gradonačelnik Damir Mandić i župan Damir Jelić sa suradnicima. Naime, Grad Karlovac je aplicirao projekt izgradnje ove ceste na Mjeru 7 – ruralnog razvoja, tako da će najveći dio troška biti plaćen sredstvima europskih fondova. Ukupna vrijednost projekta je 7,9 milijuna kuna; Grad Karlovac je osigurao  7,2 milijuna kuna iz EU fondova, a ostatak od 700 tisuća kuna troška dijelit će svi suvlasnici KODOS-a i Karlovačka županija. U projekt izgradnje prometnice uključena je i izgradnja kanalizacije i javne rasvjete.
- Naš plan je da cesta bude gotova do studenog ove godine. Time bi omogućili Karlovačkoj županiji da nastavi s ostalim aktivnostima potrebnim da bi proradio CGO Babina Gora, kazao je gradonačelnik Mandić.
Župan Damir Jelić je zahvalio Gradu Karlovcu na zajedničkoj suradnji  i dogovoru na razini čitave županije, a zahvalu je uputio i u ime svih gradonačelnika i načelnika zato što bi inače Karlovačka županija s partnerima morala uložiti deset puta više svog novca u ovaj projekt.
- Ovo je prijeko potrebno da bi uopće radovi na Centru za gospodarenje otpadom Babina gora mogli početi, istaknuo je župan Jelić i dodao da je CGO u “zadnjoj kritičnoj fazi”; kroz dva semafora smo lijepo na zeleno prošli, sad je još ostao samo jedan semafor na kojem se treba zeleno upaliti, prije zadnjeg natječaja. Taj zadnji natječaj je natječaj gdje će stručnjaci crtati što treba, a odmah će kroz taj natječaj biti odabran i izvoditelj.  Ako ne bude žalbi, već po završetku ceste, u ovoj godini će se nešto vidjeti.