Pretražite novosti:

Grad potiče ulaganja i proizvodne investicije

29.05.2019.
Grad potiče ulaganja i proizvodne investicije
Položaj vanjskotrgovinske razmjene gospodarstva Karlovačke županije i komunalni troškovi za gospodarstvo na primjeru Karlovca i susjednih gradova bile su teme jučerašnje sjednice Gospodarskog vijeća Županijske komore Karlovac u proširenom sastavu.
Danas robna razmjena lokalnih tvrtki s inozemstvom iznosi više od 620 milijuna eura, a konkurentnost u izvozu ovisi o čitavom nizu detalja, pa i komunalnim troškovima. zato je bitno da se gradske tvrtke restrukturiraju tako da ti troškovi budu što manji, a usluge što je moguće kvalitetnije.  
- Svako radno mjesto, odnosno gospodarstvo temelj je bilo kojeg planiranja razvoja i sve naše aktivnosti idu u smjeru da gospodarstvenici mogu razvijati svoje poslove. Prije godinu dana smanjili smo prireza za dva posto, a sada donijeli odluku o neplaćanju komunalnog doprinosa za izgradnju proizvodnih pogona. Želimo rasteretiti gospodarstvo i početak svake nove investicije, izdvojio je gradonačelnik Mandić.
Sjednici je prisustvovao i  Zvonimir Savić, posebni savjetnik predsjednika Vlade RH za ekonomska pitanja i direktor Sektora za financijske institucije i ekonomske analize HGK.