Pretražite novosti:

Grad osigurava pomoć najugroženijima u jučerašnjem nevremenu

04.08.2020.
Grad osigurava pomoć najugroženijima u jučerašnjem nevremenu
Grad Karlovac i okolicu sinoć je pogodilo snažno nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom te vjetrom koje je ostavilo materijalne posljedice ponajviše na stambenim objektima, automobilima i poljoprivrednim usjevima. Na teren su odmah izašli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe i pripadnici DVD-a. Danas su objekte obišli gradonačelnik Damir Mandić i zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak u pratnji zapovjednika Javne vatrogasna postrojbe grada Karlovca Miroslava Rade. Grad Karlovac odmah je osigurao zaštitne folije kako bi se zaštitili oštećeni domovi i poslovni prostori. U ovome trenutku nema osnove za proglašenje elementarne nepogode sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda. Ipak, Grad Karlovac osigurat će financijska sredstva za  jednokratne pomoći za kupnju crijepova za pokrove korisnicima Socijalnog programa Grada Karlovca, uz prethodno priloženu dokumentaciju troškova. Građani se mogu javiti u UO za društvene djelatnosti na broj 628 – 109 svakim radnim danom od 07 – 15 sati.
Podsjetimo kako u sklopu potpora male vrijednosti za primarnu poljoprivrednu proizvodnju i ruralni razvoj Grad Karlovac sufinancira i osiguranje poljoprivredne proizvodnje na sljedeći način:
Potporu u iznosu do 30% premije osiguranja ostvaruju poljoprivredna gospodarstva koja sa osiguravajućim društvima u tekućoj godini zaključe policu osiguranja usjeva, trajnih nasada i/ili stoke.
Uz zahtjev za potporu dostavlja se kopija zaključene police osiguranja sa odabranim osiguravajućim društvom i dokaz o uplati minimalno prve rate osiguranja. Najveći iznos potpore po korisniku je 10.000,00 kn godišnje. Ukoliko se radi o mladom poljoprivredniku potpora može iznositi do 12.000,00 kn po korisniku godišnje. Sve službe i dalje su na terenu te pomažu građanima u sanaciji štete.